McCartney & Ymse

Lyst til å være vaktmester i barndomshjemmet til Paul McCartney (bildet)? National Trust i England lyser ut stillingen. Ellers, så ymse om Lush, Mansun, Primus - og Aftonbladets Rockbjörner.

National Trust kjøpte McCartneys barndomshjem i Liverpool i 1995. I dag er det, selvfølgelig, blitt museum. Vaktmestergjerninga skal med andre ord kombineres med guiding. «Jobben skulle passe bra for en Beatles-entusiast», heter det presist nok i utlysingsteksten.

 Huset er forholdsvis lite, utstyrt med tre soverom. McCartney skrev noen av sine første sanger sammen med John Lennon her.

 Vaktmesterjobben betales med i underkant av 16 000 dollar i året, eller rundt 120 000 norske.

Slutt for Lush

For halvannet år siden begikk trommeslageren Chris Acland selvmord. Etter det har de ligget i dvale, men nå har Lush dessverre lagt inn årene for godt.

 Gitaristen Emma Anderson har ifølge NME danna sitt eget band, Sing-Sing, mens vokalisten Miki Berenyi jobber med solo-materiale. Bassisten Phil King er hyra inn som turnémusiker for The Jesus And Mary Chain.

 Lush ga ut tre album, med debuten «Spooky» som det mest suksessfulle. I februar 1992 nådde de sjuendeplassen på de britiske albumlistene.

Mansun

er rett rundt hjørnet med «EP Number Eight»; en slags oppfølger til nr. 1-albumet (England) «Attack Of The Grey Lantern». De promoterer utgivelsen med en «low-key»-turné i England, Nord-Irland, Skottland og Wales.

Primus-EP

EP'er synes å være på moten: Litt utpå vårparten kommer Primus med sin variant>; en slags oppfølger til '92-utgivelsen «Miscellaneous Debris». Innholdet er live-opptak og mer eller mindre obskure coverlåter. De gjør f.eks. sin versjon av Peter Gabriels «The Family And The Fishing Net» likeså XTC's «Scissorman», Metallicas «The Thing That Should Not Be» og Police-låta «Behind My Camel».

 Frontmannen Les Claypool sier til Wall of Sound at utgivelsen nærmest er å regne for en Primus-souvenir. Bandet inntar studio med tanke på nytt album en gang ut på seinhøsten.

Rockbjörnene

I Sverige deler landets største avis, Aftonbladet, årlig ut sine Rockbjörn-priser. Mandag kveld var det dags, og her er årets vinnere:

 Årets kvinnelige artist: Cajsalisa Ejemyr

 Årets mannlige artist: Eagle-Eye Cherry

 Årets gruppe: Kent

 Årets CD: «Isola» (Kent)

 Årets låt: «Save Tonight» (Eagle-Eye Cherry)

 Årets utenlandske artist: Puff Daddy

 Årets utenlandske gruppe: The Verve

 Årets utenlandske CD: «Urban Hymns» (The Verve)

 Årets utenlandske låt: «I'll Be Missing You» (Puff Daddy)

(NTB)

LEDIG JOBB: Om du vil jobbe som vaktmester i barndomshjemmet til denne mannen?