The Beatles:

McCartney åpner opp om Beatles-bruddet

I 1970 gikk The Beatles hvert til sitt etter flere år med konflikter. Det var derimot ikke så dramatisk som det har blitt fremstilt, ifølge Paul McCartney.

«60 minutes»: Det er i et intervju med «60 minutes» Paul McCartney åpner opp om bruddet med The Beatles. Foto: PA Photos
«60 minutes»: Det er i et intervju med «60 minutes» Paul McCartney åpner opp om bruddet med The Beatles. Foto: PA Photos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er nesten 50 år siden det engelske rockebandet The Beatles valgte å gå hver sin vei, og heller gå solo. En av dem var komponisten Paul McCartney (76).

I et intervju med «60 minutes» har McCartney mimret tilbake til tiden med The Beatles, og hvordan det har forandret ham. Det var nemlig svært dårlig stemning i bandet, noe som gjorde at de gikk hvert til sitt i 1970.

Han snakker blant annet om de gode tidene, med utgangspunkt i en billedserie tatt i studioet i Abbey Road av hans avdøde kone Linda McCartney.

- Etter The Beatles gikk hvert til sitt ble jeg på en måte beskyldt for å være den som fikk det til å skje, og at vi alltid hadde hatt et dårlig forhold. Dette minner meg alltid på hvor lykkelige vi var sammen, sier han og beskriver et av bildene av ham og John Lennon under arbeid.

Alt raknet

Det var i årene 1967-1970 det begynte å rakne for The Beatles. De hadde sluttet å turnere, og flere brukte tiden de hadde til overs på å gjøre egne prosjekter. Bandet slet også en del med bruk av LSD, men uttalte 26. august 1967 at de var ferdige med det. Men Lennon begynte deretter på heroin i 1968.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer