McCartney opptrådte for ett pund

- Det var fantastisk, storslått og virkelig kult.

SYMBOLSK SUM: Under konserten på Valle Hovin fikk nok Paul McCartney et betraktelig høyere honorar enn i London på fredag. 
Foto EIK/ROBERT S. Dagbladet
SYMBOLSK SUM: Under konserten på Valle Hovin fikk nok Paul McCartney et betraktelig høyere honorar enn i London på fredag. Foto EIK/ROBERT S. Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Mer enn 2500 frivillige hadde roller under åpningsseremonien i London. Paul McCartney krevde ikke stort, han heller. 1 pund, like under 10 kroner, tok han for å avslutte den storslåtte åpningen i hjemlandet, ved å spille «Hey Jude». - Det var fantastisk, storslått og virkelig kult, sier McCartney selv om oppdraget.

Symbolsk sum I utgangspunktet skulle enkeltartistene som skulle opptre, også være en del av den frivillige arbeidsstyrken. Årsaken til den symbolske summen var kontraktrettslige forhold. De måtte få utbetalt noe, skriver NRK.

I tillegg til McCartney var det Mike Oldfield, Dizziee Rascal, Frank Turner og Emeli Sande, som bidro omtrent uten økonomisk belønning for strevet.

- Jeg fikk ett pund for arbeidet. Avtalen er skrevet, og jeg har signert kontrakten, men jeg har enda ikke sett noe til pengene, sier sangerinnen Emeli Sandé, humoristisk til London Evening Standard. Foran 62.000 publikummere sang hun «Abide with Me» på Olympiastadion.

Paul McCartney er vant til langt flere nuller foran komma, når han skriver kontrakt med konsertarrangører. I 2011 ble hans formue oppgitt til å være 665 millioner pund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer