McCartney på ny verdensturné

I april legger Paul McCartney ut på turné for første gang på ti år. I mai er han klar for Europa - og kanskje Norge.

Og godt mulig er det Nobelkonsertens produsent Odd Arvid Strømstad som kan ta på seg æren for å ha fått legenden ut på veien igjen. McCartney var overlykkelig etter konserten i Oslo Spektrum 21. desember, som ble avsluttet med en stjernespekket framføring av «Let It Be».

- Faen, det er din skyld. Dette ble så bra. Nå må jeg på turné, sa han til Strømstad etterpå.

- Ja, dette var morsomt å høre, sier Odd Arvid Strømstad, som naturligvis er stolt over at opplevelsen i Oslo ble så positiv for den gamle Beatles-helten.

- Jeg opplever i alle fall at den var medvirkende til at han nå skal ut på veien igjen. Det var veldig inspirerende for ham å føle varmen fra publikum.

Premiere i USA

Og i går, halvannen måned etter Nobelkonserten, offentliggjorde sir Paul at han skal ut på turné for første gang på ti år. Premieren blir i Los Angeles i april. Etter 15 konserter avsluttes USA-delen av turneen, «Drivin\' USA Tour», i New York, før McCartney setter kursen for Europa.

Foreløpig står det bare ni konserter på programmet i Europa, i fem land. Norge er ikke inkludert på lista foreløpig. Men kilder Dagbladet har vært i kontakt med, sier at det er stor sjanse for at han kommer hit. Nettopp på grunn av Nobelkonserten.

Landets største konsertarrangør, Gunnar Eide Concerts, har imidlertid foreløpig ikke noen kontrakt med McCartney.

- Men vi jobber med saken, sier Rune Lem i selskapet.

Gleder seg

McCartney gleder seg veldig til å komme seg ut på veien igjen.

- Jeg er spent som et lite barn på hvordan det blir å spille med det nye bandet. Det blir fint å inkludere noen av de nye sangene som jeg aldri har spilt live før, sa McCartney i London i går, da han offentliggjorde turnéplanene.

Sir Paul har opptrådt 252 ganger med The Beatles, 142 ganger med Wings og 195 ganger som soloartist. Før USA-turneen er over, har han passert 600 konserter.