Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

McCoy Tyner: «Plays John Coltrane»

Kraftfullt trio-ekko av den store kvartetten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

McCoy Tyner (63) var selve Coltrane-pianisten og den hardeste venstreslegga i pianistisk omløp da John Coltrane Quartet hadde sin storhetstid på 60-tallet. Kvartettens konsertopptak fra New York-klubben The Village Vanguard tilhører den moderne jazzens klassikere, og når Tyner mer enn 30 år etter rykker inn på samme sted i lag med bassist George Mraz og trommeslager Al Foster for å nyspille musikken, skjer det med både rett og evne.

Han starter med «Naima» og gyver i tur og orden løs på «Moment's Notice» , «Crescent» , «After the Rain» , «Afro Blue» , «I Want To Talk About You » og «Mr. Day» . Dette er muskuløst og virtuost pianospill med små lommer av sart lyrikk, og med Mraz og Foster som lydhørt og dynamisk tonefølge.

Opptaket er gjort på to-spors analog maskin og publiseres slik det forelå da kvelden var slutt, hvilket vil si: aldeles storartet. Lytter du godt nok, hører du kanskje en fjern saksofon også, langt der bak i hukommelsen et sted...

Hele Norges coronakart