McDonald\'s-aktivister med falskt spill

Sjokkerte med innrømmelser om rovdrift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I forrige uke var McDonald\'s invitert til å forelese på seminaret Serious About Games i England, der temaet var politiske spill.

Arrangørene hadde fått nyss om at fastfood-kjedens interaktive avdeling utviklet en bedriftssimulator til internt bruk, og var interesserte i å høre om resultatene spillet hadde gitt.

Det de fremmøtte fikk høre på konferansen ga imidlertid bakoversveis hos både folk i og utenfor McDonald\'s.

Katastrofe-effektI spillet som ble presentert hadde McDonald\'s-ansatte tilsynelatende fått mulighet til å styre alle beslutninger i fastfood-kjeden, for deretter å se hvilke konsekvenser det hadde for miljøet.

Resultatene ble, når spillerne innså hvor mye de kunne tjene på rovdrift, katastrofale.

De aller fleste tilskuerne slukte alt som ble sagt på seminaret rått, på tross av at presentasjonen, spillet - ja, hele interaktiv-delen av McDonald\'s - var rent oppspinn.

Hele presentasjonen er lagt ut på de falske hjemmesidene til McDonald\'s Interactive.

ProtestgruppeMannen som sto bak talerstolen, Andrew Shimmery-Wolf, viste seg egentlig å være en helt annen enn han ga seg ut for å være. En franskmann som bare kalles Jean-Michel, som representerer gruppen bak stuntet, har nå uttalt seg til MTV News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer