McKellen vil spille Gandalf igjen

Og det skal finnes håp for at Jackson kommer tilbake til «Hobbiten».

(Dagbladet.no): Sir Ian McKellen (68) har lyst til å spille Gandalf i den planlagte filmatiseringen av Tolkiens roman «Hobbiten».

- Jeg ville blitt skuffet om de ikke vil ha den opprinnelige Gandalf. Jeg funker fremdeles og arbeider godt, har han ifølge BBC fortalt nyhetsbyrået Reuters.

McKellen ble nominert til Oscar for sin innsats i rollen i «Ringenes herre»-trilogien, mens regissør Peter Jackson fikk pris for sin innsats.

- Da Peter trakk seg fra «Hobbiten», skrev han en e-post til meg der han sa «Du må spille Gandalf uansett om jeg regisserer eller ikke.» Og jeg er glad for at det ser mer og mer sannsynlig ut, sier McKellen nå ifølge BBC.

På grunn av en tvist mellom New Line Cinema og Peter Jackson har det nemlig sett mørkt ut for «Hobbiten». Det begynte med at Jackson, som mente selskapet fremdeles skyldte ham penger, saksøkte New Line. Sjefene i filmselskapet svarte med å kalle ham «arrogant».

- Jeg vil ikke jobbe med den fyren lenger, skal New Line-sjef Bob Shaye ifølge MTV ha uttalt om regissøren.

Nå skriver Entertainment Weekly at det finnes håp for at New Line-sjefene og Jackson atter blir venner, og at regissøren igjen overtar regiroret.

«Hobbiten» er en forløper til «Ringenes herre». Den handler om da Bilbo Baggins finner den forlokkende og farlige ringen, og siden gir den videre til sin nevø Frodo.

TRAKK SEG FRA «HOBBITEN»: Men Peter Jackson kan være på vei tilbake, ifølge Entertainment Weekly. Foto: FILMWEB
TRAKK SEG FRA «HOBBITEN»: Men Peter Jackson kan være på vei tilbake, ifølge Entertainment Weekly. Foto: FILMWEB Vis mer

- Det finnes mer enn håp, skal New Line-toppsjef Bob Shaye ifølge MTV ha sagt om sjansene for at «Hobbiten» endelig blir film.

EN GANG GANDALF, ALLTID GANDALF: Sir Ian McKellen er glad det ser lysere ut for filmatiseringen av «Hobbiten».