— Det gir en sterk lykkefølelse

Men Ole-Petter kan ikke forklare hvorfor han skriver.

SEPTEMBERPOETEN: Ole-Petter Vaaten sørger for å dra på jakt innimellom jobb, familieliv, lesing og skriving. I september gikk han helt til topps i Diktkammeret.
SEPTEMBERPOETEN: Ole-Petter Vaaten sørger for å dra på jakt innimellom jobb, familieliv, lesing og skriving. I september gikk han helt til topps i Diktkammeret. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Fire år etter at Ole-Petter Vaaten begynte å skrive dikt, har han blitt utpekt til månedens poet fire ganger, og nominert seks ganger. Tidligere har han uttalt at skrivingen setter ham i kontakt med alvoret i seg, og at den har fungert som terapi, men fremdeles kan han ikke si hvorfor han skriver dikt:

- Jeg har ikke noe god forklaring, det bare kommer over meg i perioder at jeg må skrive. Jeg kan oppleve en ganske sterk lykkefølelse når diktet står der på papiret, og jeg skjønner at det er såpass bra at det er verdt å dele med flere, forteller han.

Fuglejakt og krigshistorieOg Diktkammeret er stedet der han i om lag fire år har delt disse diktene. Om septemberdiktet, Å trekke en kvinne inntil seg i regnet, mente diktlærer Helge Torvund at det vitner om «poetisk medvit» og er «allment gjenkjenneleg på ein både biletmessig konkret og uventa måte.» Poeten selv er knappere i sin omtale:- Jeg kunne sikkert sagt mye om det, men nøyer meg med å si at jeg ble inspirert en regnværsdag, sier han.Han jobber fortsatt som lærer, er gift og har tre jenter som spiller håndball, og mye av fritiden går med på følge opp deres håndballaktiviteter. Nå som det er høst, passer han på å få seg noen turer på fuglejakt i Hollia. I tillegg leser han mye, mest skjønnlitteratur og historie, særlig krigshistorie:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer