— Erindringerne er mit brændstof

Edith K. Børresen er månedens poet.

UT Å SE PÅ DAMER: Denne rekonstruksjonen av Albert Eisenstaedts ikoniske bilde av soldaten som kysser en sykepleier på Times Square 14. august 1945 da andre verdenskrig var over, fanger noe av stemningen i Edith K. Børresens dikt. Les også historien om sykepleieren som kysses, tilfeldigvis en navnesøster av Edith! Foto: AP PHOTO/FRANK ROSS
UT Å SE PÅ DAMER: Denne rekonstruksjonen av Albert Eisenstaedts ikoniske bilde av soldaten som kysser en sykepleier på Times Square 14. august 1945 da andre verdenskrig var over, fanger noe av stemningen i Edith K. Børresens dikt. Les også historien om sykepleieren som kysses, tilfeldigvis en navnesøster av Edith! Foto: AP PHOTO/FRANK ROSS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

— Takk for den gode nyheten, skriver Edith R. Børresen som svar på at hun er månedens poet for november. Det skjer med det iørefallende diktet Han skal ud å se på damer.

Hun har vært i finalen tre ganger, men er også lett gjenkjennelig av en annen grunn (som observante lesere allerede har fått med seg): Hun skriver på dansk.

— Jeg er elev hos diktlærer Helge Torvund i Diktkammeret, og har været med derinde siden 2005. Jeg har lært meget af Helge Torvund og af de øvrige poeter i Diktkammeret.

Opplevelser på havetEdith er født i 1934, og har rikholdige opplevelser å fortelle om, sågar som dikte ut fra:

— Jeg var radiotelegrafist/sekretær fra 1967 i 14 år med min norske mand som min chef, sjøkaptein, ansat hos Rederiet Sigurd Herlofson & Co. World Wide Trade-skibet vi var om bord i, Bulk Pioneer, var nytt i 1967 og ti år senere blev det solgt. Vi var med hele vejen. Rejste jorden rundt utallige gange, via Suezkanalen mod Østen og via Panamakanalen mod Europa. Skibet kunne gå til kaj i alle havnebyer, det var kun 18 000 tonn og 165 meter langt. Vi fik mange gode oplevelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer