— Nei, ingen klarer å bli den nye Kurt Nilsen

Jørgen Dahl Moe (13) vant MGP jr med kveldens mykeste stemme.

SKAL TIL STOCKHOLM: Jørgen Dahl Moe fra Andebu. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
SKAL TIL STOCKHOLM: Jørgen Dahl Moe fra Andebu. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): —Jeg har spilt gitar siden jeg var fem år, og sunget har jeg gjort hele livet, sier Jørgen Dahl Moe fra Andebu i Vestfold til Dagbladet etter at seieren var innkassert i Oslo Spektrum i går kveld.

Han går dermed videre til den nordiske MGP jr-finalen i Stockholm i november, sammen med bandet Mystery, som kom på andreplass.—Jørgen er så flink til å synge at man skulle tro han hadde overnaturlige evner, sier sologitarist Sigve Skaugvold i Mystery.CountryknekkDagbladet kan skrive under på at stemmen på alle måter er patent, til og med countryknekkensitter som et skudd. Mora har alltid sunget, og Jørgen har tatt etter henne forteller han. Men han er nok også inspirert av en annen kraftig stemme med countryknekk.

—Forbildet er Kurt Nilsen. Helt klart.—Skal du bli den neste Kurt Nilsen?—Nei, ingen klarer å bli den nye Kurt Nilsen. Han er alt for stor, sier Jørgen.Da Jørgens navn ble lest opp som vinner av programlederne Marthe Sveberg Bjørnstad og Kåre Magnus Bergh, spurtet den nybakte MGP jr-vinneren opp mot scenen med gitaren under armen.Laget i kjærlighetssorg—Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle vinne. Det var så mange flinke folk her. Da de ropte opp navnet mitt, så kriblet det i hele kroppen. Jeg vet ikke helt hva jeg gjorde etterpå, sier han innimellom autografsignering og klemmer fra nærgående jevnaldrende jenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer