Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

— Nei, ingen klarer å bli den nye Kurt Nilsen

Jørgen Dahl Moe (13) vant MGP jr med kveldens mykeste stemme.

SKAL TIL STOCKHOLM: Jørgen Dahl Moe fra Andebu. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
SKAL TIL STOCKHOLM: Jørgen Dahl Moe fra Andebu. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): —Jeg har spilt gitar siden jeg var fem år, og sunget har jeg gjort hele livet, sier Jørgen Dahl Moe fra Andebu i Vestfold til Dagbladet etter at seieren var innkassert i Oslo Spektrum i går kveld.

Han går dermed videre til den nordiske MGP jr-finalen i Stockholm i november, sammen med bandet Mystery, som kom på andreplass.
—Jørgen er så flink til å synge at man skulle tro han hadde overnaturlige evner, sier sologitarist Sigve Skaugvold i Mystery.

Countryknekk

Dagbladet kan skrive under på at stemmen på alle måter er patent, til og med countryknekkensitter som et skudd. Mora har alltid sunget, og Jørgen har tatt etter henne forteller han. Men han er nok også inspirert av en annen kraftig stemme med countryknekk.

—Forbildet er Kurt Nilsen. Helt klart.
—Skal du bli den neste Kurt Nilsen?
—Nei, ingen klarer å bli den nye Kurt Nilsen. Han er alt for stor, sier Jørgen.

Da Jørgens navn ble lest opp som vinner av programlederne Marthe Sveberg Bjørnstad og Kåre Magnus Bergh, spurtet den nybakte MGP jr-vinneren opp mot scenen med gitaren under armen.


Laget i kjærlighetssorg

—Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle vinne. Det var så mange flinke folk her. Da de ropte opp navnet mitt, så kriblet det i hele kroppen. Jeg vet ikke helt hva jeg gjorde etterpå, sier han innimellom autografsignering og klemmer fra nærgående jevnaldrende jenter.

Vinnersangen «Din egen vei» er forøvrig skrevet i kjærlighetssorg.
—Jeg laget den for to år siden, etter at ei jente jeg var sammen med slo opp.
—Hvor lenge hadde dere vært sammen?
—Ehh..
—Du trenger ikke svare på det.
—Nei, takk for det.

MGPjr har siden starten i 2002 fått mye oppmerksomhet, og gode seertall — men konkurransen fikk for alvor sitt gjennombrudd med «Oro jaska, beana», vinnerlåta i fjor med The Blacksheeps.

Øve, øve

Fem av de ti sangene i år gikk videre til en superfinale. Maren, med «Jeg bare smiler», Jørgen, med «Din egen vei», Mystery, med «Rock e sunt», Rachel og Anney, med «Skolen» og Ingvild med «Sangen». Disse spilte en gang til, før første og andreplassen ble kåret.

Hele MGP jr-gjengen har holdt hus i Spektrum i en uke, der de har øvd og blitt godt kjent.

—Det har vært en utrolig fin uke sammen med alle de andre. Det er leit av vi må dra nå. Det har vært en opplevelse, sier Jørgen.
—Hvordan skal du forberede deg for å ha størst mulig vinnersjanser i Stockholm?
—Slappe av med stemmen, og øve, øve.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling