BOMMER: Venstre i Oslo mener byutviklingsbyråd Hanna Marcussen bommer når hun mener Venstre som oftest er enig med byrådet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BOMMER: Venstre i Oslo mener byutviklingsbyråd Hanna Marcussen bommer når hun mener Venstre som oftest er enig med byrådet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Byutvikling i Oslo:

MDG bommer med kritikken

Hvis man lister opp de sakene der Venstre har vært uenig med byrådet, ser man tydelig forskjellen på partienes byutviklingspolitikk.

Meninger

Byråd Hanna Marcussen svarer på mitt innlegg om betongsosialismen i hovedstadens byutviklingspolitikk med å vise til at mange saker blir enstemmig vedtatt. Om det er bevisst eller ubevisst vet jeg ikke, men hun bommer i alle fall på kritikken.

I mange saker er det bred enighet i politikken og det er bra. Derimot er det i de sakene det er uenighet mellom partiene at retningen i politikken blir synlig. Gjennom de siste tre årene har vi sett en rekke saker der fagetatene advarer mot tap av kulturminner, naturverdier eller bokvaliteter hvis det bygges ut for høyt, for tett eller i det hele tatt. Ved hver korsvei har byrådet valgt å støtte utbyggerne i stedet for innbyggerne.

Hvis man lister opp de sakene der Venstre har vært uenig med byrådet, ser man tydelig forskjellen på partienes byutviklingspolitikk. Her er noen eksempler:

I Silurveien advarte etatene mot negative effekter på naturmiljøet hvis den verneverdige skogen ble bygget ned. Byrådet støttet utbygger. I samme gate ble byrådet advart om at «bokvalitet ikke er tilstrekkelig ivaretatt». Byrådet støttet utbygger og mente at «akseptabel» bokvalitet måtte være nok.

På Hovseter og på Majorstuen advarte etaten om at skolegården til barneskolen ville bli sterkt redusert og at utbygging ville ha sterke negative konsekvenser for området. Byrådet støttet utbygger. I Konows gate advarte etatene om at utbyggingen «nedbygger det arealet som er best egnet til uteoppholdsareal». Byrådet støttet utbygger. Listen er lang.

Lista fortsetter med konflikt med nasjonale kulturminneinteresser på Skøyen, skyggelegging av Vaterlandsparken på Grønland og flere eksempler. Det er det jeg mener er betongsosialisme.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.