DEBATT

Debatt: Valget i Oslo

MDG bør bytte ut Raymond med Venstre

Et byråd utgått av Venstre, MDG, KrF og Høyre vil gi en miljøpolitikk, skolepolitikk og en byutviklingspolitikk som bør få MDG til å vurdere å vrake Raymond.

BØR BYTTES UT: Oslo Venstre vil bytte ut byrådsleder Raymond Johansen og vil ha med seg miljøbyråd Lan Marie Berg og MDG på laget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BØR BYTTES UT: Oslo Venstre vil bytte ut byrådsleder Raymond Johansen og vil ha med seg miljøbyråd Lan Marie Berg og MDG på laget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Oslo står foran store utfordringer i neste periode. Klimagassutslippene må ned og Oslo må gå foran i arbeidet. Vi har vist at vi kan få til mye god klima- og miljøpolitikk i Venstre. Mens Venstre har styrt byen har kollektivtrafikken gått fra nedslitte vogner til et av verdens beste kollektivsystemer. Vi tok byens pensjonspenger ut av kullindustrien og startet opp sykkelprosjektet som nå rulles ut i byens gater.

Miljøkampen er en felles kamp mellom Venstre og MDG, og jeg tror vi kan spille hverandre gode. MDG har også fått til mye bra, og vi ser at vi står nært hverandre i mange saker i bystyret. Arbeidet med kommunens klimabudsjett har for eksempel blitt langt bedre av de spørsmål og innspill som Venstre og Høyre har fremmet til saken.

Men Oslo har også andre viktige utfordringer, og her mener jeg vi finner de beste løsningene sammen i sentrum-høyre. Skoler over hele byen opplever at de ikke har penger til å ansette nok lærere til å oppfylle kravet om tilrettelagt undervisning. Skolen er det viktigste virkemiddelet vi har til å utjevne sosiale forskjeller og gi myndiggjøre enkeltmennesket i vårt samfunn på sikt. Under SVs ledelse har det vært bråk og misnøye i Osloskolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer