Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Valget i Oslo

MDG bør bytte ut Raymond med Venstre

Et byråd utgått av Venstre, MDG, KrF og Høyre vil gi en miljøpolitikk, skolepolitikk og en byutviklingspolitikk som bør få MDG til å vurdere å vrake Raymond.

BØR BYTTES UT: Oslo Venstre vil bytte ut byrådsleder Raymond Johansen og vil ha med seg miljøbyråd Lan Marie Berg og MDG på laget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BØR BYTTES UT: Oslo Venstre vil bytte ut byrådsleder Raymond Johansen og vil ha med seg miljøbyråd Lan Marie Berg og MDG på laget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Oslo står foran store utfordringer i neste periode. Klimagassutslippene må ned og Oslo må gå foran i arbeidet. Vi har vist at vi kan få til mye god klima- og miljøpolitikk i Venstre. Mens Venstre har styrt byen har kollektivtrafikken gått fra nedslitte vogner til et av verdens beste kollektivsystemer. Vi tok byens pensjonspenger ut av kullindustrien og startet opp sykkelprosjektet som nå rulles ut i byens gater.

Miljøkampen er en felles kamp mellom Venstre og MDG, og jeg tror vi kan spille hverandre gode. MDG har også fått til mye bra, og vi ser at vi står nært hverandre i mange saker i bystyret. Arbeidet med kommunens klimabudsjett har for eksempel blitt langt bedre av de spørsmål og innspill som Venstre og Høyre har fremmet til saken.

Men Oslo har også andre viktige utfordringer, og her mener jeg vi finner de beste løsningene sammen i sentrum-høyre. Skoler over hele byen opplever at de ikke har penger til å ansette nok lærere til å oppfylle kravet om tilrettelagt undervisning. Skolen er det viktigste virkemiddelet vi har til å utjevne sosiale forskjeller og gi myndiggjøre enkeltmennesket i vårt samfunn på sikt. Under SVs ledelse har det vært bråk og misnøye i Osloskolen.

Her har de borgerlige et bedre svar på framtidens utfordringer. Venstre lover å styrke skolebudsjettenes grunnfinansiering, og sammen med de borgerlige partiene har vi vist at vi kan løfte Osloskolen både med tanke på resultater, men også på sosial utjevning. Derfor bør skolepolitikken være avgjørende for enhver velger som er opptatt av sosial og grønn bærekraft. Jeg mener også at MDG bør se mot Venstre og Høyre for å bevare det frie skolevalget i Oslo.

En annen utfordring vi står ovenfor er hvordan byen skal utvikles framover. For Venstre vil kvalitet i boligprosjektene være avgjørende for hva vi sier ja til, også i neste periode. Det er en politikk som bør rime godt med MDG sin miljøpolitikk, for vi vet at store klimagassutslipp er knyttet til riving av relativt nye bygg.

Sentrum-høyre i Oslo har samlet seg om en mer skånsom utvikling av byen enn den linjen Arbeiderpartiet tradisjonelt har stått for i byutviklingspolitikken. Venstre har i denne perioden kritisert byrådet kraftig for nedbygging av grøntarealer, skyggelegging av torg og skolegårder og nedbygging av viktige naturverdier i Oslo. Et nytt blågrønt byråd etter valget kan snu denne trenden, holde tempo i klima- og miljøpolitikken og skape framtidens skole.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media