Debatt: Klima

MDG er voksen-stemmen som Thommesen etterlyser

MDG setter klimaet først. Vi kjemper på Stortinget, i fylkeskommuner og kommuner for vern av mennesker og miljø, for vern av havet, matjord, natur og artsrikdom.

Olaf H. Thommessen etterlyser voksenstemmer i klimadebatten. Miljøpartiet De Grønne er voksenstemmen, skriver innsenderen. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix
Olaf H. Thommessen etterlyser voksenstemmer i klimadebatten. Miljøpartiet De Grønne er voksenstemmen, skriver innsenderen. Foto: Torstein Bøe / NTB ScanpixVis mer
Meninger

Olaf H. Thommessen etterlyser i Dagbladet en voksenstemme i klima- og miljøpolitikken. Han synes det er skummelt at det ikke lenger finnes noen tydelige alternativer på midten. Han mener de som var i sentrum tvinges stadig lenger ut på en av fløyene. Han mener det er et paradoks at politikerne insisterer på å diskutere saker som taxfreekvoter og TV-lisens, mens våre barn og ungdommer demonstrer i gatene og hamrer på dørene til Stortinget for å få dem til å våkne.

Bente Bakke.
Bente Bakke. Vis mer

Akkurat taxfreekvoter er det grunn til å diskutere hvis man vil ha ned antall flyreiser og unngå utbygging av en 3. rullebane på Gardermoen. Rart Thommessen ikke ser miljøaspektet der.

Verre synes jeg det er at Stortinget ikke setter foten ned for oljeleting i det sårbare Barentshavet og ikke har stanset milliardutbetaling av letesubsidier til oljeselskap.

Miljøpartiet De Grønne er voksenstemmen Thommesen etterlyser. Partiet har vært representert på Stortinget siden 2013. Vi er det eneste partiet som setter miljøet først, som er erklært blokkuavhengig, og som kan samarbeide både med venstresiden og høyresiden, bortsett fra Frp.

På Stortinget har partiet levert alternative statsbudsjetter som ville gitt de utslippskuttene Norge har forpliktet seg til, og vi har programfestet nei til mer oljeleting og avvikling av oljeindustrien i løpet av 15 år.

Miljøpartiet De Grønne kjemper både på Stortinget, i fylkeskommuner og kommuner for vern av mennesker og miljø, for vern av havet, matjorda, naturen og artsrikdommen. Vi vil redusere bilkjøringen og flyreisene, innføre KAF (klimaavgift til folket) og borgerlønn.

Vi mener Norge kan bli et foregangsland for utvikling av ny energi fra havvind, klima- og miljøteknologi og ressurser i kretsløp.

Alle MDGs folkevalgte på Stortinget og i fylker og kommuner ønsker et samarbeid med andre grønne partier, og vi jobber også for å gjøre Høyre og Arbeiderpartiet grønnere. Det har vi lyktes med i Oslo, hvor utslippene går ned til glede for dem som bor i byen.

Ingen må være i tvil om at vi klimastreikende barn og unge har vår fulle støtte. Den politikken de etterlyser, er den politikken Miljøpartiet De Grønne har kjempet for siden 2013.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.