Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

MDG-lederens tøffe oppgjør med «Okkupert»

I «Okkupert» reagerer Europa voldsomt når Norge stenger oljekrana. En helt virkelighetsfjern tanke, mener De Grønnes Rasmus Hansson, en av inspirasjonskildene for seriens statsminister.

GRØNN LEDER: På plass foran Statoil-bygget på Fornebu, som agerer regjeringsbygg i «Okkupert». Rasmus Hansson bedyrer at Miljøpartiet i serien ikke er De Grønne. Foto: BJØRN LANGSEM
GRØNN LEDER: På plass foran Statoil-bygget på Fornebu, som agerer regjeringsbygg i «Okkupert». Rasmus Hansson bedyrer at Miljøpartiet i serien ikke er De Grønne. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Serien snur Miljøpartiet De Grønnes politikk totalt på hodet, sier Rasmus Hansson.

Miljøpartiets talsmann og eneste stortingsrepresentant har noen høner å plukke med «Okkupert».

Utgangspunktet for TV2s storsatsing, som med 663 000 seere satte kanalrekord for drama, er at statsminister Jesper Berg (Henrik Mestad) tar en dramatisk avgjørelse:

Han legger ned all olje- og gassproduksjon på norsk sokkel.

Den fiktive miljøparti-ministerens handling setter hele seriens plott i bevegelse, og får umiddelbare konsekvenser når EU går til okkupasjon for å sikre tilgangen til de edle dråpene. Russland hyres inn som okkupasjonsmakt for å holde oljekrana åpen.

Vrengebilde

Serien har tidligere fått passet påskrevet for framstillingen av Russlands interesser og hensikter, men nå forteller Hansson om det han mener også er en høyst virkelighetsfjern skildring av politiske realiteter i dagens Norge og EU.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?