DEBATT

Debatt: Grønn økonomi

MDG svekker velferden vi tar for gitt

Bompengeopprøret vi ser nå, blir en mild bris sammenliknet med den orkanen MDGs politikk legger opp til.

VANSKELIGERE MED MDG: Partiets oppskrift vil bare bidra til å gjøre det grønne skiftet vanskeligere, skriver innsenderen. På bildet, miljøbyråd i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg og de to nasjonale talspersonene Arild Hermstad og Une Bastholm i MDG. Foto: Cornelius Poppe / NTB SScanpix
VANSKELIGERE MED MDG: Partiets oppskrift vil bare bidra til å gjøre det grønne skiftet vanskeligere, skriver innsenderen. På bildet, miljøbyråd i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg og de to nasjonale talspersonene Arild Hermstad og Une Bastholm i MDG. Foto: Cornelius Poppe / NTB SScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kommune- og fylkestingsvalget nærmer seg, og Miljøpartiet De Grønne (MDG) ligger an til å få økt innflytelse i mange fylker og kommuner. Hadde MDG fått styre næringspolitikken på Stortinget hadde det imidlertid ikke vært mange kroner å fordele på de kommunale budsjettene.

En rapport utarbeidet av konsulentselskapet Menon viser at oljen finansierer 17 prosent av alle årsverk i MDG-styrte Oslo. Det tilsvarer 7000 kommunalt ansatte, som med deres politikk ville gått en usikker framtid i møte. Oslo totale inntekter fra olje- og gassnæringen, som MDG ønsker å legge ned, tilsvarer over 4 milliarder kroner. Eller 2,5 ganger så mye som eiendomsskatten byrådet tar inn.

Statens inntekter fra olje- og gass i 2019 er anslått til 263 mrd. kroner. Det tilsvarer like mye som vi bruker på alle sykehusene, politiet, Forsvaret og drift og investeringer i jernbane. Det virker å være viktigere for MDG å fjerne disse inntektene enn å faktisk bruke pengene på grønnere løsninger.

MDGs næringsfiendtlige politikk stopper dessverre ikke der. Av de næringene som faktisk er lønnsomme, er MDG mot deres videre vekst. Sånn som i oppdrettsnæringen, hvor de bare vil gi konsesjoner basert på én teknologi. Eller gruvenæringen, hvor man utvinner mineraler som er nødvendig for det grønne skiftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer