LUKTEN AV EN VERDEN SOM GÅR UNDER: Dagbladets artikkelforfatter må tilstå at han er født inn i et kjøtthus og han var ikke i Stockholm der det var EAT. Han er lei seg. Foto:Agnete Brun
LUKTEN AV EN VERDEN SOM GÅR UNDER: Dagbladets artikkelforfatter må tilstå at han er født inn i et kjøtthus og han var ikke i Stockholm der det var EAT. Han er lei seg. Foto:Agnete BrunVis mer

Meat me at the corner, kjøtthuer

Født inn i et kjøtthus. Flesk og duppe, kjøttkaker og ribbe. Beklager verden, jeg er et kjøtthue. Er det håp for meg? Neppe.

Meninger

Nedre Fagerborg Kjøtthue og Vi Skal Jaggu Meg Redde Verden Via Oslo Børs og Høyre Hæler Forbund (NFKHOVSJMRVVOBOHHF) hadde i går kveld en glutenfri Meat-konferanse på et hittil ukjent luksushotell i Oslo. Det kom inn 250 kroner i cash, to par grønne strømper og et silkeskjerf (lite brukt).

Forbundet har sitt utspring i den globale organisasjonen Eat me at the corner der det er bannlyst å snakke om den britiske artisten Morrissey. Forbundets nasjonalhymne er selvsagt Frank Zappas «Don’t Eat The Yellow Snow».

Forbundets leder har siden tidenes første kjøttmeis vært opptatt av å spise bacon til frokost, lunsj og etter middag. Han er tjukk, lat og sjenert, men blid og har visjoner som i dagens samfunn - takket være at verdens store fordelingsnøkkel fortsatt er innelåst hos det bestående borgerskapet - blir sett på som om han er en annen Meat Loaf.

Han tilstår da også at han spiser ribbe hver julaften, bader i fett ved St. Hans og lager medisterpølser av ekorn en gang per uke. Ifølge ham er hunnekorn kanskje det som vil redde kloden i framtida. Han forsker da også på ekornets vilje til å skape konsensus og at dyret også bidrar til å gjøre de fattige rikere og vice versa. Hans forskning er foreløpig publisert i Ekorn & Amen.

I åpningstalen, foran hele fire medlemmer, sa han tydelig ifra:

«Jeg er en pariakaste. Jeg blir hundset (voff), jeg blir sett på med olme blikk og jeg skal tilstå at jeg nok har ansvaret for alt som er feil i verden. Det spises selvsagt for mye kjøtt, men hva med dem som ikke har noe å spise? Skal de spise fra de rikes bord, det som blir dekket på under gallaforestillinger i utlandet av mennesker som har råd til å spise sushi og salat servert av bedrevitende veganere? Ja, jeg lurer. Skål, flesk og duppe-amigos!

Applausen ville ingen ende ta før det var tid for lapskaus. Forbundets lave beskytter er Hans Rotmo, han ble sendt til en halvgal halalslakter som lover at Hans blir trøndersodd før verden reddes av krig og nød.