Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Med 8.000 solgte billetter er Telenor Arena og Nobelkonserten utsolgt

Stor interesse for Jay Leno, Kygo og de andre stjernene.

KYGO OG KURT: Kygo får selskap av Kurt Nilsen på scenen under Nobelkonserten fredag. Foto: NTB  Scanpix
KYGO OG KURT: Kygo får selskap av Kurt Nilsen på scenen under Nobelkonserten fredag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den årlige fredspriskonserten flyttes i år fra Oslo Spektrum til Telenor Arena. Med større plass har arrangøren lovet billigere billetter, flere seter til publikum og større artister når dørene åpnes fredag kveld. 

Kygo, Jason Derulo, A-ha, Aurora Aksnes og Mø er blant navnene som skal gjøre stas på nobelvinnerne. Lista over artister er kortere i år enn vanlig, dermed spiller flere av artistene mer enn én låt for publikum.

Kygo skal for eksempel i ringen tre ganger, blant annet med «Firestone» hvor Kurt Nilsen for anledninga låner bort sin vokal. Kygo har for lengst runda 1 milliard Spotify-avspillinger og er kveldens største attraksjon. 

Ny rekord Arrangøren lover en hit-parade som både skal fenge hele familien og musikkinteresserte tenåringer, og talkshowkonge Jay Leno er årets konferansier. Over 8.000 billetter er solgt, noe som er ny publikumsrekord.

- Nordmenn er som regel de turistene som likner mest på amerikanere, med caps på hodet og høye sokker. Nordmenn er gjenkjennelige, har Leno fortalt Dagbladet.

Stjernelag til tross, gjøres en stor del av setene på Telenor Arena ikke tilgjengelig for publikum. Telenor Arena har en kapasitet på 23.000 tilskuere, og opp mot 14.000 publikummere på store tv-produksjoner, men bare 8.000 billetter er tilgjengelig til årets Nobelkonsert.

Disse ble nær sagt revet bort.  

Forsiktig arrangør Arrangør Dag Hvaring i Warner Bros. sier han ikke våget å legge flere billetter ut for salg fordi han var redd for tomme seter. 

- Da vi planla denne flyttinga hadde vi publikumstallene fra de tidligere konsertene i bakhodet, hvor vi hadde plass til cirka 6.500 i Oslo Spektrum. Dette er år én av en femårsplan om å bygge opp Nobelkonserten til noe virkelig stort. Neste år kommer vi til å legge flere billetter ut til salg, lover han.

Flere billetter På grunn av stor pågang, jobber Hvaring med å hoste opp noen ekstra billigbilletter.

- Kanskje klarer vi å få fram 200 nye billetter i den billigste kategorien før fredag.

Stjernelagets show fra Fornebu vil også strømmes direkte på Youtube, hvilket trolig betyr ny seerrekord for Nobelkonserten. Av de andre profilene på scenen har Jason Derulo over 50 millioner solgte singler på samvittigheten. 

A-ha har solgt 36 millioner album verden over, og Aurora Aksnes gjør det skarpt i Storbritannia med en gammel Oasis-cover.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media