Med Arktis i sikte

Kåre Conradi spiller Roald Amundsen i en britisk dramadokumentar. Det er polfarerens reise gjennom Nordvestpassasjen som blir film.

- Jeg flyttet til London like over nyttår. På min andre audition ble jeg tilbudt rollen som Amundsen, sier Conradi, som har tatt permisjon fra Nationaltheatret.

Polarekspedisjon

Den britiske produsenten ITN har satt i gang to dramadokumentarer for Channel Four, som skal vises på britisk og amerikansk fjernsyn i november. En handler om admiral John Franklin som ble mystisk borte da han jaktet på Nordvestpassasjen. Den andre tar for seg Amundsen som lot seg inspirere av Franklin og la ut på en ekspedisjon flere tiår seinere. Han klarte bragden. Nå blir historiene film.

- Det er en blanding av drama og dokumentar. Enkelte steder leser jeg fra Amundsens dagbok og andre steder spiller jeg polarforskeren, sier Conradi.

I tillegg er det intervju med Tor Bomann-Larsen som skrev Amundsen-biografen.

- Den største utfordringen ligger i å finne personen Amundsen og ikke bare helten, sier Conradi.

65 minusgrader

Han har gjort opptak i Bergen i en båt som likner «Gjøa», Amundsens polarbåt. Denne uka filmes det på Finse. Om tre uker bærer det mot Gjoa Haven nord i Canada, hvor det bygges en eskimolandsby. - Det er 65 minus grader i Gjoa Haven akkurat nå.

- Gruer du deg?

- Nei, jeg gleder meg. Det er en fantastisk rolle. Og i Gjoa skal jeg spille mot eskimoer som bor der. Spennende! Men jeg håper det blir mildere, sier Conradi.

POLARHELT: Kåre Conradi i Roald Amundsens skikkelse har kastet loss og satt snuten nordover i en ny britisk dramadokumentar.