Med baby på kino

Tenk deg en stappfull kinosal - en kinosal full av mødre, fedre og babyer.

I dag hadde Oslo Kinematografer premiere på sin «babybio». Dette tilbudet er en kinoforestilling hvor mødre og fedre kan ta med seg spebarna sine - kanskje en sjelden luksus for mange småbarnsforeldre.

En stolt Ingeborg Moræus Hanssen åpnet Oslos første utsolgte babykino.

- Suksessen er kommet for å bli, sier Moræus Hansen.

Kaos med barnevogner

På Saga kino er det fullt kaos med barn, babyer og for ikke å snakke om barnevogner. Nina Rostad og Gry Hovland er klar for babykino med hvert sitt barn og synes dette er et utmerket tilbud.

- Jeg har hatt venninner som har vært i København på babybio, og jeg har savnet et tilbud som dette i Oslo, sier Gry.

- Men er dere ikke redd for at det kan blir litt vel mye støy?

- Det er jo en ny opplevelse for alle, men jeg har erfart at barn ofte blir fascinert av lyd og bilder, selv om de ikke forstår hva som skjer, så jeg tror det går bra. Men hvis det blir for mye skriking får jeg bare ta meg en tur ut, sier Nina.

Moden for Oslo

Christin Berg i Oslo Kinematografer sier at det ideen kommer fra København og Stockholm hvor de har hatt stor lykke med konseptet.

- Vi slenger oss på bølgen, men kampanjen er nøye planlagt fra vår side. Vi har henvendt oss direkte til målgruppen, og har sendt babybio-brosjyre til alle med barn under ett år i Oslo-området sier Berg. Hun er svært fornøyd med oppmøtet.

- Hva med filmprofilen?

- Vi har valgt filmer hvor lyden og effektene ikke spiller hovedrollen, for å spare sarte barneører. Vi viser nye filmer, mange førpremierer med en myk linje. Det er bare to filmer som handler om barn, vi regner med at småbarnsforeldre har lyst å se noe som ikke handler om barn, sier Berg.