Med blanke ark

I sexhåndbøkenes tidsalder ble mannlig masturbasjon helt feil. Så trykkeriet sensurerte og redigerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MENS VI ANDRE hadde startet etegildet og kjøpefesten og innimellom munnfullene lot oss sjokkere over terror, sultkatastrofer og en slank Carl I. Hagen på Fedon-dietten, orket ikke et trykkeri i Drammen mer og satte foten ned. Et meget uvanlig og kontroversielt fotavtrykk. Desember/januar-utgaven av gratisavisa Plan B, Natt & Dags største konkurrent, ble levert med fem blanke sider. Årsak: trykkeriet nektet plent å trykke en reportasjeserie om sex.

NEI, IKKE SÅNN snuskete forbudt sex, men helt kurante reflekterte greier om sex i tegneserier, om den såkalte eksplosjonen av sexleketøy og den mindre omtalte pornofilmfestivalen i Cannes. Alt dette seriøst kommentert av nettopp sexologer. Trykkeriet forsvarer sitt overtramp med at de synes det var «ekkelt». I et brev til annonsører og pressen ber sjefen for trykkeriet om forståelse for sitt valg. Altså at de synes noe var «ekkelt»?! Ved nærmere undersøkelse viser det seg at det som var ekkelt, var blant annet bilder av menn som prøver sexleketøy. Avstøpninger av vagina, pumper osv. Altså fullt lovlige saker. Ekkelt? Ja vel, det syns vel mange, men forbudt? Nei!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer