Med Cameron på hjernen

VENEZIA (Dagbladet): Det er noe med Cameron Diaz. Til Venezia kommer hun i sin minst glamorøse rolle: med permanent og tanteklær i den ville komedien «Being John Malkovich».

- Tror dere noen vil merke forskjellen? fleiper Cameron Diaz kokett om sin sjuskete filmframtoning.

Stjernen fra kassasuksessen «Alle elsker Mary» stilte på pressekonferansen torsdag med ny, mørk frisyre, atskillig mer elegant enn i sin nye film.

Diaz er en av de mest populære skuespillerne i Hollywood etter fjorårets hitkomedie, og i «Being John Malkovich» viser hun igjen sine komiske talenter.

Galskap

Hovedrollene spilles av John Malkovich, John Cusack, Cameron Diaz og Catherine Keeler. Filmen er regissert av den amerikanske spillefilmdebutanten Spike Jonze, som tidligere har laget musikkvideoer for artister som REM, Björk, Beastie Boys, Fat Boy Slim og Puff Daddy. REM-vokalist Michael Stipe er medprodusent.

- Jeg må si at jeg fikk mine tvil om prosjektet da jeg traff regissøren, forteller Diaz på pressekonferansen.

- For første gang i mitt liv møtte jeg opp til avtalt tid, og da jeg kom inn på restauranten, lå Spike Jonze og sov!

Debutanten fikk likevel med seg stjerneskuespilleren på galskapen.

Slimete

- Jeg ble slept gjennom gjørma, dumpet i en grøft og innestengt i et bur med en sjimpanse. Men det var gøy. Noe av det morsomme med film er at du får gjøre masse ting du aldri har gjort før, forsikrer Diaz.

- Jeg er aldri blitt dradd gjennom underbevisstheten til John Malkovich før. Og der var det slimete og gjørmete!

«Being John Malkovich» handler, som tittelen antyder, om å være skuespilleren John Malkovich. Nærmere bestemt handler den om å være inne i hodet hans. Absurd nok, og i tillegg får vi se Cameron Diaz forelske seg i en annen kvinne, gjennom øynene til John Malkovich.

Ikke dokumentarisk

Enda mer komplisert blir det når hun også får med seg den andre kvinnen på opplegget, og de sammen blir gravide, gjennom John Malkovich. Stakkars Malkovich må viljeløst finne seg i at andre personligheter inntar - og overtar - hjernen hans. Hovedpersonen selv har bare én kommentar på spørsmålet om hvordan det føles å være den egentlige John Malkovich.

- Mye mindre morsomt enn dere tror!

Malkovich og resten av staben understreker at filmen ikke inneholder et fnugg av dokumentarisk virkelighet (bortsett fra et par gamle familiebilder). Malkovich trodde ikke sine egne øyne første gang han så manuset.

- Jeg trodde det var en spøk.

UGLAMORØS: I komedien «Being John Malkovich» opptrer Cameron Diaz med permanent og tanteklær.