KJENT STEMME: Cyntiha Nixon har i årrekke vært en kjent stemme i aktivistmiljøer. Hun har jobbet for offentlig utdanning, vært kvinnesaksaktivist og jobbet for LHBTQ-rettigheter. I partipolitikken er hun samtidig et ubeskrevet blad. Foto: NTB Scanpix
KJENT STEMME: Cyntiha Nixon har i årrekke vært en kjent stemme i aktivistmiljøer. Hun har jobbet for offentlig utdanning, vært kvinnesaksaktivist og jobbet for LHBTQ-rettigheter. I partipolitikken er hun samtidig et ubeskrevet blad. Foto: NTB ScanpixVis mer

IDEER:

Med Cynthia Nixon, kjent som Miranda i Sex og Singelliv, i spissen

I 2016 manet presidentkandidat Bernie Sanders til politisk revolusjon i USA. To år seinere er Sex og Singelliv-stjernen Cynthia Nixon en av mange hundre progressive håpefulle som stiller til valg for radikal forandring.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Midt i USA, nord i delstaten Indiana, ligger byen Gary. Den er kanskje mest kjent som Michael Jacksons fødeby, men det er skittent arbeid i stålindustrien som har holdt byen gående. Siden har avindustrialisering, effektivisering og finanskrise ført til resesjon og depresjon. Innbyggertallet har rast. De som har hatt råd, har flyttet. De som har blitt igjen er fanget i en by med økende fattigdom og kriminalitet. Et minutts spasertur i hovedgata Broadway er nok for å forstå krisa. Stengt, stengt, stengt. De fleste forretningslokalene er spikret igjen med planker. I takt med Michael Jacksons helse, gikk det nedover med byen.

Også privatboliger står tomme. Mens arbeidsløsheten allerede var høy i 2008, var finanskrisa nesestyveren som gjorde at tusenvis ikke klarte å nedbetale lån på egne boliger. De ble kastet ut, og husene ble stående tomme. Det er et paradoks at en by med overskudd av hus skal være så fattig.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn