GRENSELØSE DIKT: Etter fire diktsamlinger med formeksperimenter, åpnet poeten Jan Erik Vold med sin femte favnen for alle som ville lytte. I begynnelsen av desember i opprørsåret 1968 kom «Mor Godhjertas glade versjon. Ja». Nå har Kaja Schjerven Mollerin skrevet boka om boka, «Historien om Mor Godhjerta». I kveld onsdag 27. februar snakker de to sammen med Johan Harstad om den legendariske diktsamlingen på Litteraturhuset i Oslo. Foto: Johan Fredrik Heyerdal
GRENSELØSE DIKT: Etter fire diktsamlinger med formeksperimenter, åpnet poeten Jan Erik Vold med sin femte favnen for alle som ville lytte. I begynnelsen av desember i opprørsåret 1968 kom «Mor Godhjertas glade versjon. Ja». Nå har Kaja Schjerven Mollerin skrevet boka om boka, «Historien om Mor Godhjerta». I kveld onsdag 27. februar snakker de to sammen med Johan Harstad om den legendariske diktsamlingen på Litteraturhuset i Oslo. Foto: Johan Fredrik HeyerdalVis mer

«Mor Godhjertas glade versjon. Ja» (1968)

Med denne frodige diktsamlingen forvandlet Jan Erik Vold hele verden til poesi

I kveld blir historien om boka fortalt på Litteraturhuset i Oslo

Å SI AT «MOR GODHJERTAS GLADE VERSJON. JA» (1968) er den viktigste diktsamlingen som er utgitt i Norge i etterkrigstida, er ikke å ta for hardt i. Stor, tykk, grønn og livskraftig. Full av frodig omfavnelse av livet og verden, tilværelsen og dens mysterier, naturen og kulturen, byen og havet, brostein og trikkeskinner, silt gjennom et poetisk sinn og spredd til leserne som et verbalt fossefall, eller kanskje snarere en myk dusj av ord som satte det hele på plass.

Hvor kom denne vidunderlige boka fra? Dette bølgende hav av poesi som skylte inn mot kysten av det litterære Norge? Jan Erik Vold, hittil kjent som en lyrisk opprører, hadde gjennom fire bøker eksperimentert og forsøkt seg fram i nye former og uttrykk, preget av såkalt modernisme, typografiske former og uvante sammenstillinger av ord og uttrykk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

Prøv for kun 1 krone*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr for uke. 0,14 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr for måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

60% rabatt*

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr for 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uke) (449kr/6måneder).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.