Med denne kan du vise Netflix og Youtube-innhold på tv-en

Men ikke så mye mer.

IKKE OVERSTRØMMENDE: Googles Chromecast er et kjekt, men temmelig uferdig strømmeprodukt, mener Dagbladets kommentator.
Foto: Google
IKKE OVERSTRØMMENDE: Googles Chromecast er et kjekt, men temmelig uferdig strømmeprodukt, mener Dagbladets kommentator. Foto: Google Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med en Apple TV til 700 kroner og Apples AirPlay-teknologi, kan du sende innhold fra iTunes, Netflix og YouTube, samt lokalt innhold som video og bilder, til tv-skjermen. I tillegg er det mengder av apper på Apple TV som gir deg tilgang på mer moro fra nettet. Er du villig til å ta jobben og risikoen, kan du også jailbreake den, så den gjør enda mer.

Google vil også tilby denne typen mediefunksjonalitet.

Med Chromecast, en knøttliten hdmi-mottaker som plugges i tv-en, hevder selskapet å tilby «den enkleste måten å nyte nettvideo og musikk på din TV».

Det er en sannhet med modifikasjoner, skal det vise seg.

Oppdatert: Burde presisert tydeligere at Chromecast er lansert i en slags betaversjon. Google er tydelig på at produktet skal videreutvikles.

Den er foreløpig ikke til salgs i Norge, men koster bare cirka 250 kroner i USA. Via en av videresendingstjenestene på nettet som gir deg en USA-adresse og sender pakken videre, er det imidlertid mulig å ordne seg.

I MOTSETNING til Apple, har Google tilsynelatende ikke brukt én kalori på design. Det som på esken og Googles pr-bilder ser ut som en enkel, liten hdmi-pinne, blir dessuten litt mindre minimalistisk når det viser seg at den må ha strøm via den medfølgende usb-kabelen som plugges i en usb-strømadapter du forhåpentligvis hadde liggende. Men pytt, den er tenkt plassert bak TV-en, og da teller utseendet lite.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer