Med det fjerde skal det skje...

Den danske lyrikeren Henrik Nordbrandt var nominert til Nordisk Råds litteraturpris for fjerde gang, denne gangen med samlingen «Drømmebroer». I år vant han endelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den danske lyrikeren Henrik Nordbrandt var nominert til Nordisk Råds litteraturpris for fjerde gang, denne gangen med samlingen «Drømmebroer». I år vant han endelig.

Nordbrandt selv var sannsynligvis en av de siste som fikk vite det. Kanskje vet han det ikke ennå.

Kaféliv

Nordbrandt befinner seg for tida i Malaga. Helst med mobiltelefonen avslått. Gjerne på kafé. Han har tidligere blitt nominert fire ganger.

En gang ventet han i flere timer på en kafé i Marokko, for å få beskjed om han hadde vunnet eller ikke. Han hørte ingenting. Det gidder han ikke en gang til.

Da Dagbladet traff Nordbrandt i København sist torsdag, tok han nominasjonen og avgjørelsesdatoen med knusende ro. Han regnet ikke med å vinne. Særlig ikke siden den danske lyrikeren Pia Tafdrup vant i fjor.

Full svarer

- Fleiper du, svarer en dansk kollega på spørsmålet om han har klart å få en uttalelse fra Nordbrandt. Journalisten kan fortelle at ikke en gang Nordbrandts forlag har fått tak i ham. De har prøvd å få en avtale med ham siden kvelden før avgjørelsen ble offentliggjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer