FILMAKTUELL: - Jeg mener at helvete er noe vi selv skaper på jorden. Men elendighet kan unngås, så lenge alle forstår hva problemet er og jobber sammen for å unngå det, sier Tom Hank som er tilbake på kino for tredje gang som Robert Langdon i filmen «Inferno». Men forstår han selv hva «problemet» er, og har han en løsning på det? Vi tok opp jakten. FOTO: Rich Fury / Invision / AP, File
FILMAKTUELL: - Jeg mener at helvete er noe vi selv skaper på jorden. Men elendighet kan unngås, så lenge alle forstår hva problemet er og jobber sammen for å unngå det, sier Tom Hank som er tilbake på kino for tredje gang som Robert Langdon i filmen «Inferno». Men forstår han selv hva «problemet» er, og har han en løsning på det? Vi tok opp jakten. FOTO: Rich Fury / Invision / AP, FileVis mer

Tom Hanks er aktuell i filmen «Inferno»

- Med dette fjeset, denne nesen og denne stemmen vil jeg aldri fremstå som den tøffeste fyren i rommet

Tom Hanks mener han selv er litt banal og «goofy». Han liker derfor å spille smartingen Robert Langdon. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

FIRENZE (Dagbladet): Det tryggeste navnet i filmbransjen må være Tom Hanks. En kassasuksess skal formes! «Hvem ringer vi?». Tom Hanks. En enkel sjel som får folk til å jogge bak ham i tre år? Hanks. En pilot som lander trygt på Hudson River? Hanks. Redde Mening Ryan? Hanks.

Eller, som i disse dager, en tredje runde med Dan Browns Harvard-professor Robert Langdon som løser mysterier og løper trapper opp og ned for å redde halve jordens befolkning - Hanks.

Tom Hanks (60) får alltid rollene som «mannen vi stoler på».

- Om jeg blir tilbudt å spille en skurkerolle, så er det type «Før jeg dreper deg, Mr. Bond, kanskje jeg kan få lov til å vise deg litt rundt på området». Det blir banale og litt goofy typer, litt som meg egentlig. For med dette fjeset, denne nesen og denne stemmen vil det aldri skje at jeg fremstår som den tøffeste fyren i rommet. Men å spille Robert Langdon ga meg en kjempesjanse til å være den smarteste. Og det er noe jeg i alle fall kan jukse til!, sier en lite selvhøytidelig Hanks til Dagbladet mens han fryser fjeset i et åpent glis.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn