Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Med Disney fra skatteøya via villmarka til steinalderen

Spesialheftene fra 1959-1966 er ute i bokform.

TEGNESERIE: I tillegg til de månedlige utgivelsene av «Donald Duck & Co.» på 1950-tallet, kom etter hvert hefter kalt Walt Disney's Serier, som kunne inneholde en lengre Carl Barks-historie, serieversjoner av tegnefilmer eller flere fortellinger om samme figur; Langbein, Hiawata, Pluto, Snipp og Snapp osv.

Da det vanlige Donald-heftet begynte å komme ut hver fjortende dag i 1957 og seinere hver uke, forsvant disse heftene. I stedet kom med ujevne mellomrom blader kjent som Walt Disney presenterer.

De som savner disse heftene, kan nå skaffe seg 17 av dem som faksimiler i to bøker, «Walt Disney's spesialhefter» henholdsvis fra perioden 1959-1964 og 1965-1966.

De inneholdt blant annet serieversjoner av helaftens tegnefilmer og av Disney-filmer med skuespillere, som «Skatteøya», «Mary Poppins» og «Kaptein Grants barn», flere av dem med skuespilleren Hayley Mills. Pluss dyrehistorier i Jack London-stil, som «Lobo den fredløse» eller «Nikki - hevneren fra villmarken».

En av våre fremste historikere, professor Øystein Sørensen, er en stor tegneserieentusiast og skriver i forord til begge bøkene en kyndig og begeistret gjennomgang av bakgrunnen for disse seriene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media