Med en slik storebror, trenger du ikke være redd for noe

Nydelig bildebok om gode drømmer.

GJENNOMFØRT: Drømmer er velbrukte i barnelitteraturen, men Gyrid Axe Øvsteng og Per Ragnar Møklebys nye bok skiller seg positivt ut. Her er lillesøster og storebror i ferd med å hjelpe sjiraffjenta ut til kjæresten sin, elgprinsen. Bilde: FRA BOKA
GJENNOMFØRT: Drømmer er velbrukte i barnelitteraturen, men Gyrid Axe Øvsteng og Per Ragnar Møklebys nye bok skiller seg positivt ut. Her er lillesøster og storebror i ferd med å hjelpe sjiraffjenta ut til kjæresten sin, elgprinsen. Bilde: FRA BOKA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: «Draumar» er ei nydelig bildebok om et nydelig søskenforhold.

Lillesøster er redd for vonde drømmer og tør ikke sove, men storebror i overkøya vet råd. Han deler en god drøm, der søskenparet er helter i en fantastisk fortelling, og alt det skumle blir trygt.

Elgen vil bare ha hjelp til å finne sønnen sin, som er forelska i sjiraffjenta. Ulveflokken hyler mot månen for å svare hunden Laika, som sitter der ensom og forlatt.

Morsomme detaljer Boka åpner med slukket lys og svarte oppslag. Når lillesøster skrur på lyset, blir soverommet svakt opplyst i bruntoner. Når storebror forteller, er det midt på lyse dagen og hvit bakgrunn, før bildene gradvis mørkner.

Lillesøster har hele tiden store, trillrunde og undrende øyne, men uttrykket blir tryggere utover i boka.

Bildene er fulle av morsomme små detaljer som ikke nevnes i teksten, som at broren spiller fotball med jorda når de lander på månen, Rapunzels slott som passeres langs veien, og Trollmannen som har «sim sala bim» rablet på lokket av skolesekken. Mange oppdager du først ved andre eller tredje gjennomlesning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer