Med fotballnerver

Bård Tufte Johansen er Odd-tilhenger og svært nervøs før søndagens cupfinale mot Viking.

- Skal du på Ullevaal til søndag?

- Ja, men det var ikke lett å få tak i billetter. Kjendiser pleier jo å komme inn overalt, så det sier noe om interessen for denne kampen når sånne som jeg må slite for å få billetter.

- Hvorfor vinner Odd?

- Vi har mer muskler, er sterkere og tøffere på alle måter. Jeg ser ikke for meg at Viking skal vinne denne kampen. Viking er et barnslig lag. Alt dette maset med vikinghjelmer og «vi er vikinger» er utrolig dumt. Hele dette vikingkonseptet er døft. Men har de flaks og alt stemmer, og er de heldige med noen dommeravgjørelser, så... Jeg tror det blir en morsom kamp med mye mål.

- Kjenner du noen av Odd-spillerne?

- Nei, men jeg har pratet litt med noen av dem. Det er en fin gjeng, men det ligger jo i navnene: Kim Larsen, Jan Frode Nornes og Sven Roger Dahlen er navn som vitner om jordnære typer. Fotballspillere på dette nivået rager høyere enn både rockestjerner og TV-kjendiser. Det må være stort å spille cupfinale. Jeg skulle gitt mye for å få opplevd det.

- Hvordan var din egen fotballkarriere?

- Den var kort. Jeg kom alene med keeper tre ganger uten å score, noe som gjorde meg bitter. Vi hadde ikke trent på sånne situasjoner. Det sa jeg også til treneren, men han satte meg på 2. laget. Da slutta jeg og begynte med basket- og volleyball. Harald Eia er mye bedre enn meg på fotballbanen. Han er en solid venstreback, og har spilt i 4. divisjon. Som spillertype er Harald litt lik Henning Berg.

NERVØS: Bård Tufte Johansen er forventningsfull Odd-tilhenger.