Med gud på baklomma

Raymond Johansen vil ta gud tilbake.

 FRIR TIL KRISTNE:  Partisekretær Raymond Johansen tar selvkritikk. Ap har ment ting for bastant og dermed skremt bort de kristne.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FRIR TIL KRISTNE: Partisekretær Raymond Johansen tar selvkritikk. Ap har ment ting for bastant og dermed skremt bort de kristne. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Kommentar

Det er tid for selvransakelse i politikken. Frp er godt i gang med sletting av gamle meldinger på Facebook. Snart står partiprogrammet for tur.

Partiet kan sin Marx: Dette er mine prinsipper, og hvis du ikke liker dem, har jeg andre.

Groucho altså, ikke Karl.

Men for Frp er det enkelt. Partiet har ikke rukket å gjennomføre politikken sin. Det har Ap, og det beklager partisekretær Raymond Johansen.

Ap har tuklet for mye med guds skaperverk, skal vi tro. Han mener partiet har vært altfor bastant i flere verdispørsmål, særlig når det gjelder abort og bioteknologi.

Raymond altså, ikke gud.

Dermed har gud gått over til høyresida, eller som det heter i Ap; høyresida har tatt eierskap til gud.

Dette er knapt en nyhet. Gud er litt som kongen, en Høyre-mann uten stemmerett. Venstresida har større tro på sønnen.

Haakon altså, ikke Jesus.

På et møte i organisasjonen Kristne Arbeidere tok Johansen selvkritikk for å ha støtt fra seg kristne, ifølge avisa Vårt Land. I valgkampen opplevde han ”en overraskende intens” mobilisering fra konservative kristne.

Det var vel omtrent like overraskende som at Olav Thon støttet et regjeringsskifte. Men heretter skal Ap-folk snakke mer varsomt om abort, liberalisering av biotekloven, homofiles rettigheter, etc. Ting Ap stolt og skamløst har frontet i årevis. Det må det bli slutt på, i velgernes navn.

Seinere i høst skal Raymond Johansen ta selvkritikk i NHO for å ha støtt arbeidsgivere fra seg ved å være for bastant om skatt og arbeidsmiljøloven. I valgkampen opplevde han ”en overraskende intens” mobilisering fra konservative i næringslivet. Høyresida har visst tatt eierskap til mammon også.

Men det er bare en partileder på Stortinget som har gud på baklomma. Det er Knut Arild Hareide. Og Ap vil mer enn gjerne ned i den lomma.

KrFs altså, ikke Knut Arilds.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.