Med Harley'n som kollega

I halvannet år har Jens Romundstad kjørt på kryss og tvers av kontinenter på en Harley-Davidson. På slep har han hatt et filmteam. I lomma har han fått god lønn. Resultatet er tv-serien «Biker-Jens». En liten trøst til oss andre, som pent må sitte i sofaen, brumme litt og kanskje legge oss lett over til siden i en og annen sving.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg sitter bakpå en Harley-Davidson. Årets første tur. Regnvær, kulde og sølesprut betyr ingenting. Dette er herlig. Foran meg sitter en danske med rødt flippskjegg og styrer doningen. Stødig.

Jens Romundstad alias Biker-Jens har kjørt USA på tvers, litt rundt i Australia og litt rundt i Østen. I løpet av halvannet år har han kjørt 45 000 kilometer på en Harley. Med lønn.

- Første spørsmål: Hvordan får man en sånn jobb?

- Det er tilfeldigheter. Rett idé på rett plass, for de rette folka.

- Så det var ikke din idé?

- Neeei. Det ville jeg aldri spurt om. «Kan jeg få kjøre Harley gjennom USA og få betalt for det?» Nei, ærlig talt, sier Biker-Jens.

Han er innom Oslo på vei til Rindalen. Faren er norsk og moren er dansk. I 1990 flyttet de til Norge, men Jens ville ikke være med. Han flyttet til København for å studere.

Vi svinger inn i Oslo sentrum og jeg gjør Biker-Jens oppmerksom på at trikkeskinnene kan være sleipe. Det burde jeg ikke ha gjort. Selvsagt vet en rutinert biker sånt. Jeg er heldig. Han lar seg likevel intervjue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer