Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Med hud og hardcore

Architects er mye futt og fart, men kleiner det til innimellom.

UNG OG LOVENDE: Architects fra England går etter alt å dømme en lysende fremtid i møte. Foto: Anders Grønneberg / DAGBLADET
UNG OG LOVENDE: Architects fra England går etter alt å dømme en lysende fremtid i møte. Foto: Anders Grønneberg / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOVEFESTIVALEN: Det er alltid gøy å se et band som går inn for oppgaven sin med hud og hår. 

Architects fra Brighton i England tar virkelig sin post-hardcore på alvor og gyver løs på publikum fra første spadetak med singelen fra sisteskiva, «Day In Day Out».

Låta reflekterer Architects gode nese for effektive punkeriff og refrenger som funker i arenaformat.

Vokalist Sam Carter har et vinnende vesen og vet hvordan han skal manøvrere skuta ut steilt farvann, og «Delete, Rewind» får et kollektivt Amfi på tåspissene før circle-piten blir så heftig at enkelte løper i dekning oppe i skråningen.

«Red Eyes» viser bandet fra en mer dynamisk side, noe som er vellykket nok i seg selv.

Om man skal pirke, trekker gjengen vel langt i sentimental retning innimellom. Skal man nærme seg den episke stadionballaden, må man ha baller til å gjennomføre det.

Dessverre har låta «Heartburn» verken kvalitetene til å trekke det lasset eller Carter stemmen til å løfte den opp og fram.

Litt for mange av disse utskeielsene gjør at konserten til tider blir hakket for baktung, men når Architects gjør det de kan best, nemlig energisk og spissfindig rock, er de et imponerende skue.