Med iPad'en foran ansiktet

Jenny Skavlans netthumor-TV falt til jorden.

NYTT HUMORPROGRAM: Med Jenny Skavlan i front og Øyvind Vogt og Hasse Hope som makkere, skal Tweet4tweet gjøre seg morsomme på bekostning av sosiale medier.
NYTT HUMORPROGRAM: Med Jenny Skavlan i front og Øyvind Vogt og Hasse Hope som makkere, skal Tweet4tweet gjøre seg morsomme på bekostning av sosiale medier. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Ikke la deg narre av kanal og sendetidspunkt. Som et «Nytt på Nytt» for den nye, sosiale medievirkeligheten, med en Skavlan som programleder og et navn som rimer på «Beat for Beat», er «Tweet4tweet» helt åpenbart ment som framtidas gullrekkefyll.

Programmet er nærmest en blåkopi av «Nytt på Nytt» i format, takt og tone, faktisk - og i så måte får det være NRKs trøst at heller ikke Jon Almaas og kompani fikk det helt til i sitt premiereprogram for over 12 år siden.

For da Jenny Skavlan, Hasse Hope og Øyvind Vogt med gjester i går skulle vitse om alt det folk sier og gjør i sosiale medier, tvang det seg fort fram et akutt behov for å holde iPaden opp som ei pute foran ansiktet. Dessverre av den årsak at man ble beskjemmet på programledernes vegne, ikke av alt det de hadde funnet fram til oss.

Det var ikke morsomt, det var flaut, og det var flaut på feil måte.

Et av «Tweet4tweet»s problemer handler om medienes egenart - et gullkorn fra Twitter sitter ikke nødvendigvis like godt når det leses opp på TV (det funker ikke alltid godt når det gjentas i avisa heller, det skal sies, og det ble sagt). Et annet problem handler om hastighet - på internett går det fort unna, og Stoltenbergs digitale nabokjerringer og Nord-Koreas propagandavideoer føles allerede gamle og utvitsede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer