Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Med kjæresten i sameland

KAUTOKEINO (Dagbladet): Annbjørg Lien og samboer og komponist Bjørn Ole Rasch har reist til samenes land - fulle av respekt for urfolkets kultur og musikkform.

- Musikk er det enkleste språk. Uansett hvor vi reiser, har folkemusikken så mye til felles. Musikk sprenger landegrenser, sier Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch.

De samarbeider med det samiske teateret Beaivvas, og stykket skal ha premiere i Kautokeino 19. februar.

Samiske eventyr

Forestillinger bygger på en samling samiske eventyr, det er sagn som på en dramatisk måte skiller seg fra uskylden i de norske folkeeventyrene.

- Her er blod og gørr, barn blir spist og det skjer voldsomme ting. Og det er magi og mystikk, kjærlighet og skjønnhet; men fortellingene har en moral, sier teatersjef Alex Scherpf.

Trolsk og mystisk er også

Suger inntrykk

Finnmarksvidda en januardag. Sola viser seg blygt på himmelen i 10-12 minutter, så lukkes dagen igjen.

- Det er nesten sinnssykt, se hvordan lyset eksploderer, utrolig! utbryter Annbjørg Lien og suger naturinntrykk i turbofart.

For felespilleren har dårlig tid. Hun og Bjørn Ole Rasch står på farten til enda en eksotisk verden, Afrika. De er Redd Barna-ambassadører og skal spille og opptre, reise og oppleve. De flytter seg fra kulde til varme, fra gold vidde til frodig savanne, bare musikken har toner til felles.

Men først skal de fullføre prosjektet i sameland, og de lover et kraftig heksebrygg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling