Med kjøkkenet på tur

Andreas Viestad tar kjøkkenet ut der råvarene er i ny tv-serie.

BLIR TV-KOKK: Andreas Viestad, kjent for sine kokebøker og faste spalte i Dagbladet Magasinet, er en inspirerende kokk og en lidenskapelig historieforteller som reiser til spektakulære destinasjoner på jakt etter de aller beste råvårene. Foto: TV2
BLIR TV-KOKK: Andreas Viestad, kjent for sine kokebøker og faste spalte i Dagbladet Magasinet, er en inspirerende kokk og en lidenskapelig historieforteller som reiser til spektakulære destinasjoner på jakt etter de aller beste råvårene. Foto: TV2Vis mer

Dagbladets matspaltist Andreas Viestad tar kjøkkenet ut i naturen og gir oss matopplevelser på tv.

Den prisbelønte og visjonære kokken fortsetter med sine gastronomiske fristelser i Magasinet hver lørdag i Dagbladet, men denne våren blir han også å se på TV2 i programmet «En bit av Norge».

- Jeg tar kjøkkenet ut der råvarene er - i naturen, sier Viestad.

Råvarer og tradisjon Mandag 3. januar er det duket for premiere på «En bit av Norge» på TV2.

Natur, kultur og mat forenes når Andreas Viestad drar Norge rundt for å lage mat i den norske versjonen av den internasjonale suksessen «New Scandinavian Cooking».

- Jeg vil vise linken mellom maten vi spiser, råvarene og tradisjonen i Norge, sier Viestad.

I 30 programmer Den engelskspråklige versjonen har gått sin seiersgang verden over, med visning i over 100 land, men aldri i Norge.

I mer enn ni år har Viestad servert norsk mat til 250 millioner seere.

Andreas Viestad er den vi vil se mest av i de 30 programmene som skal sendes - men Tina Nordström, Claus Meyer og Sarah Le Fountain deltar også.

Norge rundt - Varmere land er rikere på råvarer, men det spesielle med Norge er at det beste av råvarer fødes ut av harde vilkår - f.eks. lam som beiter i karrig høyland, sier Viestad.

I serien blir vi blant annet med til:

Svalbard, Hallingdal, Hemsedal, Østfold, Røros, Geiranger, Mørekysten, Lofoten, Göta Kanal, Lappland, Sørlandet, Bodø, Helgelandskysten, Nasjonalparken i Oppland, Telemarkskanalen, Gjøvik, Frohavet, Stavanger, Vesterålen, Oslofjorden, Finland, Haldenvassdraget, Sogn og Vestlandet.

Mer enn pottiter Mesterkokk Viestad forteller at han har oppdaget nye sider av Norge og vår matkultur med sitt mobile kjøkken.

- Hele landet er spektakulært, ikke bare Hardanger, men også stille vann i Østfold.

- Der møtte jeg psykopatfisken gjedda, som er en av de farligste - men også en av de beste som fins.

I løpet av programserien skal Viestad vise at Norge er mer enn et pottit- og kjøttkakeland.

- Norge har en vidunderlig blanding av det kjente og trygge, men er også et eksotisk og spennende råvareland, sier Viestad.