Med klassisk stil

- Poenget er at jeg bare , sier Arnaert:- En slik sjanse får du en gang i livet, og jeg ville hate meg selv om jeg hadde takka nei.- Så kunne du sittet der om fem år med fem unger og en mann som ikke elsker deg!, smiler låtskriveren Alex Callier.

- Hvordan kom den unge frøken med i bandet?

- Jeg satt i en kirke og ba, flirer en herlig opplagt Callier: - Plutselig var hun bare der!

Klassiske fioliner

I begynnelsen het de bare Hoover, men de ut det fine albumet «A New Stereophonic Sound Spectacular». På det aktuelle albumet «Blue Wonder Power Milk» (les anmeldelse) spiller de en slags myk lyd, der mange kanskje vil synes de er gammeldags fordi de benytter seg av lag på lag med fioliner...?

- Det er ikke gammeldags i det hele tatt, avfeier Callier.

- Fioliner gir produktet et klassisk preg, ikke gammeldags. Kunne du tenke deg å kalle et band som bruker bass, trommer og gitarer gammeldags bare fordi en million band har gjort det før dem? Nei; fiolinene tilfører musikken en herlig stemning.

Dessuten gir de en filmlyd følelse. - Jeg ønsker at all musikken min skal være som en «film», forklarer Callier.

Et kreativt party

En av de mest popaktige sangene på albumet bærer tittelen «ClubMontepulciano», og sies å være skrevet rett i etterkant av etcoctailselskap.

- Det må ha vært litt av et party?

- Gjett! Vi var i London for å mixe første plata. Noen visste at vi varglad i easy listening. Vi bare elsker Burt Bacharach! Faktum er at jeg starta denne kvelden med å drikke vann, mener Callier. - Men så fikk jeg en Blue Hawaii-cocktail i hånden. Det var ingen dagligdagsdrink, nei! Så endte jeg opp med noen øl... Men vi kom oss istudio kl. 11.00 dagen etter!

Gravet laks

Callier vil snakke om Belgia. Et land der absolutt alle kulturer mixer fortida, et faktum de så absolutt veit å verdsette.

- Belgia er Europas sentrum, sier de stolt - og roser det belgiskekjøkken opp i skyene.

- Men dere har noe som er svin godt her i Norge også.
Gravet laks!
- Gravet, svarer vi - og insisterer på at Callier lærer seg korrektuttale. Det må han bare, når du hører fortsettelsen:

- Jeg kan faktisk lage det! Man tar; dill, sennep, olje, sukker og...mmmm!