FRITT VALG: Kors til hverdag og fest.
FRITT VALG: Kors til hverdag og fest.Vis mer

Med korssting blant korsfarere på korsfest

Jeg bærer mitt jugekors som jeg vil.

Meninger

Kors til hverdag og fest. Nok en gang er striden rundt korset til en minister, som vi av hensyn til rikets sikkerhet, kommentarfelt og pressestøtten ikke våger å nevne navnet på, blusset opp igjen. Men, vi sier: Hennes kors er fint. Lykke til. Du kler det. Du tror på Herren og det er greit nok. Folk må få lov til å ha på seg akkurat det de vil, og tro på hva de vil. Nesten da.

Men, vi er for fritt valg. Bruk det du vil: Jugekors, ringer i nesa, bolter i tunga, nagler i underlivet, Peace & Love, sikkerhetsnåler i baken, badehetter på bar, bart, one piece (one love), engler i sjelen og bære ei topp lue med påskriften Trump, slik som vekkelses-TV-predikant, og sikkert en rundhåndet skattebetaler, Jan Hønevold (Visjon Norge), gjorde i helga under Oslo Symposium. Sistnevnte korsfest er en kristen, verdikonservativ konferanse som første gang ble avholdt i 2011. Vi har bare sett små glimt fra seansene via sosiale medier, men bivånet nok til å forstå at vi nok ville blitt ofret ved alteret, nei ,hengt på korset til spott og spe. Life of Brian 2.

Korset er sikkert like nynorsk som mygg, G35 og document.no, noe som det moderne geniet, skyggeminister AT, ville kunne ha nedtegnet en avhandling om: Korset som et velfundert eksempel på ekte norske verdier, ja, korset er faktisk etnisk norsk. Kors på halsen derimot. Nei, vi beveger oss ikke inn i den sfæren, men nikker med vårt liberale dustehode og lar korsets farere holde på, dette så lenge de ikke begynner å løpe etter oss fakenews-homse-elskendemuslimnaive-kommunister i gatene slik at en Jan Erik Vold må modernisere Nordahl Griegs dikt «Sprinterne» fra 1936.

Nei, nok sludder fra en som aldri lærte seg korssting, men som muligens reiv av to korsbånd i en midtukekamp mot Skogen 1977. Samtidens nye korsfarerne mener vel også da at vi andre kan ta på oss hva vi vil: Sjal, kondomdress, G-streng, solliv, strømper i sandalene, hot pants og kanskje også en og annen hijab. Korser that.

PS: Beklager tullet med navnet til Hanevold, men Hønevold er fint også da. Klukk, klukk.