Med liv og lyst

Barokkmusikk i topp slag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

m/Concerto Copenhagen Grieghallen, Bergen

KONSERT: I går kveld inntok CoCo Grieghallen, men da slettes ikke med hva slags musikk som helst. Bach og Handel sto på programmet, og Anne Sofie von Otter var med i reisefølget.

Så det ble en flott reise. Aller flottest ble Handel-avdelingen etter pause, med arier i utvalg og to Concerti Grossi i tilgift.

På mange måter ble det likevel instrumentalensemblets kveld, med cembalo- og orgelspillende leder Lars Ulrik Mortensen som frontfigur. Han personifiserer energien i musikken helt forbilledlig. Det er som om energen stråler ut fra ham som midtpunkt, og forsterkes og kastes tilbake fra hver av musikerne i ensemblet.

Teknisk er de briljante, og rår over et stort spekter av artikulasjonsmåter, selve hemmeligheten bak hva det vil si å få barokken til å livne til. Og så kan de samle uttrykket slik at konsentrasjonen alene gir kraft bølge på bølge av velklang.

Men de kan også hente ut en nyanserikdom i de svakere registrene, slik at de kan spille pianissimo uten å miste intensitet. I sum er dette et spill som treffer egenarten i musikken, i stedet for å etterligne en mer romantisk dynamikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer