Med livet på spill

Et nytt, tysk spill lar deg gjenoppleve tragedier som Hiroshima, Titanic og 11. september.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill!

  (Dagbladet.no): Det tok ikke lang tid fra det tyske spillfirmaet Replay Studios lanserte spillkonseptet «Survivor», før reaksjonene dukket opp på diskusjonsfora rundt omkring.

  I spillet, som utvikles til både pc og konsoller, vil spilleren få mulighet til å kjempe for livet i en rekke historiske katastrofe-episoder som Titanic, Orkanen Andrew, Hiroshima, kjøpesenterbrannen i Paraguay og jordskjelvet i Mexico by.

  Skaper reaksjoner


  Men det er ikke disse katastrofene folk reagerer på at det lages spill av. Det er også planlagt at «Survivor» vil inneholde en spillbar gjenskaping av terroraksjonen i New York den 11. september 2001, og dette har falt en rekke amerikanere tungt for hjertet.

  På forumet brukes det grovt språk mot utviklerne, som anklages for å tjene penger på andres ulykke. Det pareres imidlertid fra andre forumbrukere med at et spill basert på terroraksjonen i New York neppe kan være verre enn det store antallet spill som drar veksler på både 2. verdenskrig og Vietnamkrigen.

  Andre scenarier som vurderes tatt med i spillet er Oktober-revolusjonen, Pearl Harbor, meteroittnedslaget i Tunguska, invasjonen i Bagdad, og muligens også en av historiens mange flystyrter.

  Ikke første gang


  «Survivor» vil være et tredjepersons spill av typen «disaster survival game», som utviklerne kaller det. Spilleren skal ha mulighet til å utforske scenariene på samme måte som vi kjenner fra «Grand Theft Auto»-serien.

  Det er også helt opp til spilleren hvordan spillfiguren skal overleve, og hva han skal gjøre på veien - det er mulig å redde andre for å få heltepoeng, men det er også mulig å utnytte situasjonen til egen fordel ved å stjele ting.

  Dette er ikke første gang noen lager et spill basert på katastrofer. I Disaster Report spiller du en journalist som befinner seg på en øy som rammes av en rekke naturkatastrofer.

  Men også 11. september har vært forsøkt skildret i «911 Survivor, som skulle være en modifikasjon til «Unreal Tournament». Dette prosjektet ser imidlertid ut til å være avsluttet før det ble ferdig - det møtte også svært mye motbør i sin tid.

  Det er ikke sikkert når (og for den saks skyld om) «Survivor» kommer. Replay Studios er i samtaler med andre utviklere de kan samarbeide med, samt at de leter etter utgivere.

  Så gjenstår det bare å se om selve spillet i seg selv vil være en katastrofe.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill!
OVERLEVELSESSPILL: I «Survivor» får du mulighet til å kjempe deg gjennom terrorkatastrofen 11. september.
FLERE KATASTROFER: Orkanen Andrew er en annen utfordring for spillerne.