Med lynskarpe tegninger ble han legendarisk

Hans Normann Dahl bekjempet krig og nød med frodige drømmer om skjønnhet.

FANTASI OG KRITIKK: Hans Normann Dahls kunstneriske storhet oppstår i spennet mellom fantasirikdommen i de frodige maleriene og illustrasjonene på den ene siden og brodden mot politikerne som styrer verden i feil retning på den andre. Krasshet, med et smil. Foto: Tom Martinsen
FANTASI OG KRITIKK: Hans Normann Dahls kunstneriske storhet oppstår i spennet mellom fantasirikdommen i de frodige maleriene og illustrasjonene på den ene siden og brodden mot politikerne som styrer verden i feil retning på den andre. Krasshet, med et smil. Foto: Tom Martinsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TIRSDAG KOM DEN triste meldingen om at billedkunstneren Hans Normann Dahl har forlatt oss, 81 år gammel. Vi kan ikke lenger håpe på å møte hans åpne, vennlige ansikt gatelangs i Oslo. Blidheten i blikket under skyggelua, et varmt smil i skjegget når han kjente meg igjen og lurte på åssen det gikk i Dagbladet.

En klassisk 68’er i utseende og klesdrakt, uformell, litt rufsete og med en skulderveske slengt over en romslig frakk, gjerne med en kommentar til aktuelle begivenheter eller en oppfrisking av gamle minner. Alltid med oseaner av tid, selv om viktige avtaler og toget hjem gikk fløyten.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer