Med lynskarpe tegninger ble han legendarisk

Hans Normann Dahl bekjempet krig og nød med frodige drømmer om skjønnhet.

FANTASI OG KRITIKK: Hans Normann Dahls kunstneriske storhet oppstår i spennet mellom fantasirikdommen i de frodige maleriene og illustrasjonene på den ene siden og brodden mot politikerne som styrer verden i feil retning på den andre. Krasshet, med et smil. Foto: Tom Martinsen
FANTASI OG KRITIKK: Hans Normann Dahls kunstneriske storhet oppstår i spennet mellom fantasirikdommen i de frodige maleriene og illustrasjonene på den ene siden og brodden mot politikerne som styrer verden i feil retning på den andre. Krasshet, med et smil. Foto: Tom Martinsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TIRSDAG KOM DEN triste meldingen om at billedkunstneren Hans Normann Dahl har forlatt oss, 81 år gammel. Vi kan ikke lenger håpe på å møte hans åpne, vennlige ansikt gatelangs i Oslo. Blidheten i blikket under skyggelua, et varmt smil i skjegget når han kjente meg igjen og lurte på åssen det gikk i Dagbladet.

En klassisk 68’er i utseende og klesdrakt, uformell, litt rufsete og med en skulderveske slengt over en romslig frakk, gjerne med en kommentar til aktuelle begivenheter eller en oppfrisking av gamle minner. Alltid med oseaner av tid, selv om viktige avtaler og toget hjem gikk fløyten.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer