Med mutter på tv-tur

BÆRUM (Dagbladet): Mandagsklubbens Espen Thoresen har fått med seg mamma Eva ut på tur. I tolv programmer skal «Hr. og Fru Thoresen» ut på veien for å portrettere mer eller mindre kjente personer for TVNorge.

- Jeg synes mutter'n skal få reise litt, og hun har lyst til å møte noen kjendiser, sier Espen Thoresen. Serien starter 2. mars og blir sendt hver uke utover våren. Denne uka gjorde den svært så familiære duoen opptak av vignetten til programmet. Kanskje henter de inspirasjon her ute like ved Ila landsfengsel, for en av dem som skal portretteres, er advokat Morten Kjensli. Han har karaokemaskin i kjelleren.

- Der kan du synge litt, mor, sier Espen.

- Å, nei, jeg har ikke sangstemme, sier fru Thoresen.

- Det går så bra så!

- Upretensiøst

- Programmene blir upretensiøse. Vi vil snakke med folk som har noe å melde, og vi vil reise ut for å møte dem. Det er noe helt annet å dra hjem til folk enn å dra dem inn i et studio, sier Espen.

Eva Thoresen har vært med før, da sønnen jobbet i NRK. Og det ser ut til at hun har lært noen triks allerede. Tv-innspilling tar tid, og fru Thoresen har alliert seg med en bok.

- Det blir mye venting, så jeg leser og drikker kaffe mellom slagene, sier fru Thoresen.

Mor og sønn diskuterer seg imellom hvem som er interessante å portrettere.

Bonnie Tyler

- Jeg har et håp om å få til et «hjemme hos»-møte med norgesvennen Bonnie Tyler. Mutter'n kunne godt tenke seg å treffe Erik Bye, Hanna Kvanmo eller NRK-veteranen Mette Janson, sier Espen.

- Hanna Kvanmo er flott, sier fru Thoresen.

Hvert program blir på en halvtime. Mor og sønn vil samarbeide etter beste evne.

- Hun er blant annet ekspert på garbologi, altså sosiologisk kunnskap om folks søppel. Ut fra folks søppel kan man si mye om folks livsstil, sier Espen.

SEVERDIGHET: Mor og sønn Thoresen reiser ut for å portrettere interessante personer til TVNorge-serien «Herr og Fru Thoresen».