Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Med Norges ære i bagasjen

BERGEN (Dagbladet): - Jeg er ikke litt nervøs engang, men sommerfuglene kommer nok før jeg går på scenen, sier Stig van Eijk før avreisen til Jerusalem. I bagasjen har han Norges Grand Prix-ære og den norske vinnerlåten «Living My Life Without You».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en rolig og avslappet Stig van Eijk som møter Dagbladet før han drar til Jerusalem og sitt livs sceneoppdreden i den internasjonale Grand Prix-finalen. At hele nasjonen - og særlig bergenserne - har skyhøye forventninger til unggutten, tar han tilsynelatende med knusende ro.

- Jeg tror både Bergen og resten av landet vil støtte meg uansett hvordan det går. Jeg gleder meg utrolig, sier GP-håpet mens han slentrer bortover Fisketorget i Bergen. Men han legger ikke skjul på at han også selv har forventninger til Grand Prix-finalen.

Vil vinne

- Jeg går på scenen for å vinne. Det går likevel ikke an å bli skuffet over en god plassering. Men en god plassering, det vil jeg ha, slår Norges håp fast.

Musikk-karrieren har likevel tatt av for den sjarmerende 18-åringen, uansett hva resultatet i Grand Prix blir neste lørdag. Nylig lanserte han sin første plate, og det står foreløpig som det største han har opplevd som musiker.

Savner festing

Om han selv er aldri så rolig, blir det et voldsomt oppstuss overalt i Bergen der Stig van Eijk viser seg. Både småjenter og småjenteforeldre kommer stormende til for å sikre seg guttens autograf. I går gikk det slag i slag med intervjuer, signeringer og minikonserter. Og overalt flokket skarer av fans seg rundt ham, hylende etter autografer og signerte plater.

- Det går ikke an å bli lei av dette. At tida nærmest går i ett, er bare gøy, smiler Stig van Eijk. Og det er tydelig at han har fått smaken på artisttilværelsen, for det eneste han savner er mer festing.

IKKE NERVØS: Stig van Eijk hevder han ikke er nervøs før finalen i Melodi Grand Prix, men han tror nok sommerfuglene kommer etter hvert.