Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Med NRK til Soria Moria

NK startet to nye maratonløp denne helga, og for hver uke som går ut over høsten, blir det mindre plass til overraskelser i programoversiktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finner du ikke en fersk avis, kan du snart like gjerne gå i vedkurva og lete fram tv-tablået fra forrige helg.

Helt fram til påske skal nestoren Alf Tande-Petersen (50 år i dag, gratulerer!) ha ansvaret for «Ditt livs sjanse», og det er ingen sjanseseilas fra NRKs side.

Noen hundre tusen seere vil selvsagt velge å la seg underholde av trivelige Alf, som er like folkelig som den andre fredagsfavoritten - Pizza Grandiosa.

Annerledes

Mer spente er nok NRK-sjefene på hvordan det går med familieserien «Soria Moria», som har kostet flere titalls millioner og skal sendes helt fram til jul - neste år!

Ifølge prosjektleder Bitte Monn-Iversen har man prøvd å skape «en kvalitetsserie med troverdige rolleskikkelser besatt av profesjonelle skuespillere. Et særegent miljø og et «kittelsensk» visuelt uttrykk skal gi seerne en opplevelse av å bli tatt med inn i eventyret, i et annerledes og stemningsfullt univers».

Særegne og annerledes var nok de første 45 minuttene vi fikk se i går. Det var dessuten flotte bilder i widescreen og spennende lyd i Dolby Surround, men var dette troverdig?

Til pensjonatet Soria Moria reiser politipappa Magnus og taggersønn Lars. De har ikke bestilt rom og spør ikke hva det koster, men får med seg romnøkkelen, uten å skrive seg inn i gjesteboka.

Skjebnen

I løpet av de neste minuttene møter de en samling forvirrede bygdeoriginaler du skal lenger enn til Asbjørnsen og Moe for å finne maken til.

Lars stjeler penger og en robåt, men pappa redder gutten fra drukningsdøden. Pappa skjønner at bylivet er slutt for Lars' vedkommende, og dessuten tror han på skjebnen og mulighetene for et eventyr med alenemor Ida. Resolutt søker Magnus permisjon fra politijobben pr. telefaks - før han snakker med noen om mulighetene for å få den ledige bestyrerjobben på Soria Moria. Den får han sikkert i neste episode, ellers blir det vanskelig å holde denne serien i gang ut år 2001.

På kino?

Det var en gang en tv-stasjon som hadde en påkostet serie de gjerne ville at seerne skulle like. Kanskje slår jeg på neste søndag for å se om det lar seg gjøre å rake dette prosjektet ut av asken. Trolig går jeg på kino i stedet.