Med ny tyngde

Trioens tredje og beste cd til nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Med «Changing Places» (2003) og «The Ground» (2005) definerte Tord Gustavsen (piano), Harald Johnsen (kontrabass) og Jarle Vespestad (trommer) sitt eget lille rom i den store musikalske helheten. Innredningen pågår fortsatt med den nye «Being There».

Har vokst

Men om mye er gjenkjennelig - de melodisk-melankolske stemningene, de åpne akkordene, det åpne, hyper-kommuniserende samspillet, den fortettede kraften i bruken av pauser og den gjennomgående følelsen av ro og tilbakehold - har også en sterkere rett-i-øyne-og-ører-henvendelse vokst fram i deler av repertoaret. Eksempelvis er «Blessed Feet» som ei drivende «Belonging»-låt uten Garbareks saksofon og Jarretts grisegrynt, og «Where We Went» er en koker der Gustavsen tar med seg Johnsen og Vespestad på en runde improvisasjonsmuskelpumping du knapt har hørt fra trioen før, iallfall på plate.

Mer mangfoldig

Også klanglig framstår trioen som mer mangfoldig, og ikler Gustavsens hymner, gospelfunderte melodier og mer frittflygende forløp farger fra en frodigere palett. Det er i det hele tatt som om en ny tyngde og et annerledes eksistensielt alvor - fra mer levd liv hos alle tre? - med fordel kommer til uttrykk på «Being There», i mine ører Tord Gustavsen Trios fineste cd til nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer