Du leser nå Dagbladet Pluss

Jean-Michel Jarre

Med «Oxygene» slo Jarre gjennom internasjonalt i 1976. I 1997 kom «Oxygene 7-13». Nå kommer «Oxygene 3»

På dagen 40 år etter første albumet kommer det tredje. Jarre + oxygene = fortsatt helt synth.

FØRSTMANN I KINA: Pioner: Jean-Michel Jarre kommer fredag ut med siste album i Oxygene
-trilogien. Første album kom i 1976 og var en av milepælene i elektronisk musikk. For tiden er Jarre ute på turne med et banebrytende 3D-show. Jarre var i 1981 den første vestlige artist som opptrådte i 
Kina, fire år før Wham gjorde det. Her framfører han «Souvenir of China» som et minne. FOTO: Hogne Bø Pettersen 
FØRSTMANN I KINA: Pioner: Jean-Michel Jarre kommer fredag ut med siste album i Oxygene -trilogien. Første album kom i 1976 og var en av milepælene i elektronisk musikk. For tiden er Jarre ute på turne med et banebrytende 3D-show. Jarre var i 1981 den første vestlige artist som opptrådte i Kina, fire år før Wham gjorde det. Her framfører han «Souvenir of China» som et minne. FOTO: Hogne Bø Pettersen Vis mer

- Du kom fra Norge, ikke sant? Nordmenn er sofistikerte og veldig rett fram. Jeg tror en av grunnene til det er at dere er rike og litt bortskjemte, men det er sagt i beste mening. Dere krever noe av artister og er ikke lette å lure. Og da blir mottakelsen ærlig og hjertelig når dere liker noe, sier den franske synthmesteren Jean-Michel Jarre.

Fredag er han ute med del tre av albumserien «Oxygene». De siste månedene har han holdt konserter i 40 byer i Europa. Oslo Spektrum hadde besøk av ham i slutten av oktober. På denne turneen har han spilt musikk fra Electronica 1 og 2 som kom ut i fjor og i vår.

En energisk guttunge

Franskmannen ser irriterende mange år yngre ut enn hans 68 år skulle tilsi når vi treffer ham backstage i Brussel under turneen. Én skulle tro at etter å ha solgt 80 millioner plater i en førti år lang karriere – satt opp multimedieshow i Houston, London, Paris, Moskva og andre byer hvor det kommer millioner av publikummere – så er du blitt en smule blasert. Jarre er derimot som en energisk guttunge. Med albumet «Oxygene» slo Jarre gjennom internasjonalt i 1976. I 1997 kom oppfølgeren «Oxygene 7-13» ut og på dagen 40 år etter den første kommer «Oxygene 3» nå.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.