Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Med på motene

Spellemann-nominerte Bertine Zetlitz synes det er for lite glamour på norske prisutdelinger. For å gjøre noe med det, har hun hyret en prisbelønt klesdesigner som dresser henne opp til showet. Stoffet er hentet på Grønland.

- Spellemannpris-utdelingen er det nærmeste man kommer Oscar-utdelingen i Norge, så hvorfor ikke ta i et tak, tenkte Bertine, som er nominert i to kategorier. Via felles venner kom hun i kontakt med det unge talentet Ricardo Valenzuela som har studert klesdesign i åtte år.

Alltid svart

Han har vunnet flere priser, blant annet designprisen under Moteuken i 1997, og han representerte Norge under den internasjonale finalen i Fashion Awards i Dublin i 1994. I tillegg har han sydd klær for Great Garlic Girls.

- Norges nasjonalfarge i festlige lag er alltid svart. Hvorfor? spør Valenzuela.
- Fordi jenter føler seg trygge med svart, svarer Bertine Zetlitz, og retter blikket mot nok en rull med fargesprakende silke i stoffbutikken Midha på Grønland i Oslo. De to har endevendt tre- fire butikker på jakt etter et stoff som designeren kan skape et antrekk med.

Vanskelige valg

Etter mye om og men falt valget på ekte indisk silke, med gyllent broderi, slik at stoffet får et nærmest bronseaktig skjær.

Det var ingen smal sak å bestemme hvilket antrekk Bertine skal satse på under Spellemannpris-utdelingen.

- I utgangspunktet tenkte vi på korsett, med åpen front og lang kjole, men både jeg og Ricardo mente det så litt for «Madonna» ut, sier Bertine Zetlitz.

Skissen ble forkastet og byttet ut med en elegant klassisk kjole med smale stropper over bare skuldre. Nok en gang havnet skissen i søppelbøtta. Todelt med bar mage var neste forslag, men valget falt til slutt på en bukse og frakk med 70-tallsinspirert britisk snitt. Under skal Bertine ha en mørk topp, og frakken ftres innvendig med svart stoff. Det hele matches med høye, stilige sandaler.

- Vinner hun ikke en pris, kan hun likevel vinne oppmerksomhet med et plagg, sier Ricardo Valenzuela.
Og Bertine lover at blir hun enten kåret til årets popsolist eller årets nykommer, eller begge deler, ja, så skal hun ikke glemme designeren i takketalen sin.

STOFFJAKT: </B>På grønland i Oslo fant Bertine Zetlitz og designer Ricardo Valenzuela det rette stoffet til Bertines Spellemannsklær.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media