Med pekefinger

For Henrik Syse (32) er redaktørjobben i Tidens Tegn en overskuddsjobb. Seks dager i uka arbeider han som forsker, filosof, foreleser, lærebokforfatter og sekretær for Verdikommisjonen. Den sjuende er han søndagsskolelærer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidens Tegn utkommer åtte ganger i året med et opplag på rundt 4 000. Temaene denne våren har spent fra Clinton og hans kvinner, via britisk teater, Indonesias krise og Kinas dissidenter til norsk asylpolitikk.

Henrik Syse - sønn av tidligere statsminister Jan P. Syse og nylig belønnet med C.J. Hambros pris for «fremragende skribentvirksomhet i konservativ ånd» - har brakt filosofien inn i tidsskriftet. Syse har tatt doktorgrad i politisk filosofi, og arbeider som fredsforsker på PRIO. Der søker han seg tilbake til de gamle filosofer for å hente «et vokabular til bruk når vi skal diskutere fredelige løsninger på voldelige konflikter». Ikke rart at Tidens Tegn-spalten «Lest siden sist» krydres av fyndord fra Cicero og Rousseau, snarere enn fra Jagland og Petersen.

- Den spalten preges kanskje vel mye av min egen lesning, ja. Men jeg vet fra tiden før jeg ble redaktør at slike sitater er gode å ha når du skal holde taler.

Og det skal nok Tidens Tegn-lesere oftere enn andre. Mange tilhører konservative politiske miljøer, mens andre er mer generelt samfunnsinteresserte og en del er studenter, sannsynligvis med en opphoping omkring humaniora og samfunnsvitenskap på Blindern. Der møter man nemlig Henrik Syse allerede som lærebokforfatter til examen philosophicum, og som foreleser over tema av typen «Aristoteles og lykken».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer