Med pistolene hevet i Ville Vesten

Se video fra western-spillet «Gun».

(Dagbladet.no): Etter å ha laget «Tony Hawk»-spill opp og i mente, har det California-baserte utviklerfirmaet Neversoft begitt seg inn på et nytt område. Det neste spillet fra den kanten handler ikke om skating, men om skyting - i ekte Western-stil.

Spillet, som har den enkle og beskrivende tittelen «Gun», er et tredjepersons actionspill der trer du inn i rollen som revolverslyngeren Colton Wright. Som ung blir Colton med faren ut på en dampbåttur, men det blit ikke en like idyllisk utflukt som planlagt.

I løpet av turen blir det bråk på grunn av en dame. Faren stikker en liten medaljong i hånda på Colton, og ber ham oppsøke en prostituert ved navn Jenny i Dodge City. Så kommer det: Faren forteller Colton at han egentlig ikke er faren hans - og mer rekker han ikke fortelle før en kule gjør ham stille for godt.

Dermed er bordet dekket for en langstrakt reise for Colton, der han er like opptatt av hevn som han er av å finne seg sjæl.

Vill vest

«Gun» lar deg reise fritt gjennom historiske landskap i Ville Vesten, og litt som i «Grand Theft Auto»-spillene må du løse historiedrevne oppgaver for å komme videre i spillet - men du kan også streife rundt og snakke med figurer i spillet som gir deg små oppgaver du kan løse utenom selve historien.

Noen av oppgavene som er nevnt hittil er for eksempel å hjelpe sheriffen forsvare en dilligens, raiding av en opiumbule, forsvar av et bordell, gullgraving, gambling, kanopadling, jakting på ulver, coyoter og bjørner - stort sett sånne ting som tøffinger gjorde i ville vesten. Og for ikke å glemme: En hel haug med dueller og revolverkamper.

Som i mange andre spill vil du kunne benytte deg av bullet time (der tiden går saktere), zooming og denslags - i tillegg til at fiendene reagerer alt ettersom hvor på kroppen du skyter dem.

Foto: Neversoft / Activision
Foto: Neversoft / Activision Vis mer

Mye hesteridning

Hvor originalt det hele er kan muligens diskuteres - men likevel knytter deg seg store forventninger til spillet. Neversoft har ambisjoner om å gjøre spillet så variert som mulig, og lover mye hesteriding, variert bruk av våpen og sprengstoff (du kan for eksempel sende dynamitt avgårde med pil og bue).

Selv håper jeg dette spillet kan bli så bra som «Outlaws» var i sin tid - og forhåpentligvis blir det bedre enn «Red Dead Revolver».

«Gun» er planlagt utgitt til PC, GameCube, PlayStation 2, Xbox og Xbox 360 i løpet av senhøsten - samt en egen versjon til PSP som foreløpig ikke har noe dato.