DEBATT

Kirka:

Med playback til velsignelse

Jeg kunne ikke tenke meg playback til velsignelse, eller en kantor som leverer middels kvalitet i gravferdsseremonien. Kirken og dens ansatte må tørre å si «nei» til pårørende.

KUN LIVEMUSIKK: Roar Moen er redd for at kirken tilpasser seg i frykt for å støte noen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KUN LIVEMUSIKK: Roar Moen er redd for at kirken tilpasser seg i frykt for å støte noen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hvilke retningslinjer Gyrid Gunnes sikter til i sitt innlegg i Dagbladet 3. juli er jeg ikke helt sikker på ettersom dette ikke blir utdypet. Det jeg derimot er helt sikker på er at den liberaliseringen hun etterlyser må stanses.

Alminnelige bestemmelser om gravferd fastsatt av Kirkemøtet sier at «Gravferd etter kirkens ordning er en kirkelig handling av gudstjenestlig karakter. I den liturgiske utforming av handlingen uttrykker kirken det grunnleggende i den kristne tro: at mennesket er Guds skapning, at Gud gjennom Jesu Kristi død og oppstandelse og troen på ham har lagt grunnlaget for menneskets frelse, at det på dommens dag skal stå til ansvar for sitt liv, og at det skal gjenreises i legemets oppstandelse». En kirkelig handling av gudstjenestlig karakter. Det lar meg stille følgende kontrollspørsmål: Ville Gunnes latt menigheten holde gudstjenesten som en ønskekonsert basert på opptaksmusikk - et sted hvor medlemmene selv kom med de sanger de synes rituelt tolker deres liv best i lys av det kristne evangeliets fortelling om oppstandelsen for slik å skape trøst, håp og mening?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer