Med rett til å feste

Smått og stort av norske kjendiser møtte opp på Klingenberg til årets mest hypa filmpremiere. De fleste med spikra alibi: De liker James Bond - og premierefester.

En ekte Bond

Salen på Klingenberg tar 766 personer, men den var langt fra fullsatt da filmselskapet Universal inviterte til James Bond-galla i går. Til gjengjeld var kjendistettheten høy. Arrangørene hadde invitert såpestjerner, popstjerner, idrettsstjerner, tv-stjerner og andre stjerner til å overvære årets film-hype.

Og mens de gjorde sin entré, ble de vanlige dødelige diskré geleidet bort av ørepropputstyrte, dresskledte sikkerhetsvakter. Mest oppmerksomhet fikk nok Bond-veteran Desmond Llewelyn (Q), da han noe krøkkete steg ut av en milelang hvit limousine.

- Jeg elsker premierer, sa han enkelt, og entret salen med Samantha Bond (Miss Moneypenny) trygt ved sin side.

Og mens filmen surret og gikk, var teknisk ansvarlige i full sving utenfor Grand Hotel. En av dem, en tydelig overarbeidet eks-Monroe Lage Fosheim, vil ikke kommentere kostnadene på kalaset, men erkjenner at det ligger betydelig arbeid bak arrangementet. Og etter at påkostede stunt, fyrverkeri og ekte action i en avsperret Karl Johans gate var gjennomført, kunne de heldige utvalgte nyte plenty Dry Martini på Bondsk vis bak lukkede dører langt ut i de seine nattetimer.

ACTION: Fullt trøkk foran Grand Hotel i forbindelse med lanseringen av enda en James Bond-Film.